Alla mår dåligt ibland. Du kan inte alltid vara glad och du behöver tillåta dig själv att känna det du känner. Om du känner att du inte mår bra får du här tips om vart du kan vända dig för att få hjälp.
Här har vi samlat tips på olika länkar dit du kan vända dig för att få stöd och hjälp.
Om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver råd av en sjuksköterska ring sjukvårdsupplysningen. Telefon: 1177.
Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt. Vid akuta fall ring alltid 112.
Man kan drabbas av många olika slags problem som påverkar ens liv, hälsa och skola. Här presenteras några vanliga diagnoser och tillstånd.
Det är bra att skaffa sig mer kunskap för att förstå sig själv, sitt problem och var man kan söka hjälp. Telefon: 1177
Till BRIS kan alla under 18 år skriva eller ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Inget problem är för stort eller för litet. Du kan till exempel skriva/ringa om du känner dig ensam, rädd, ledsen eller bara behöver prata med eller få råd av någon vuxen.
BRIS betalar samtalet och det syns inte heller på telefonräkningen att man har ringt. Telefon: 116 111
Barnombudsmannen är en statlig myndighet med uppdrag att företräda barns och ungas rättigheter och intressen.
Inspektionen för vård och omsorg, IVO, är en myndighet som har tillsyn över verksamhet enligt LSS, socialtjänst och hälso- och sjukvård. Barn och unga inom vård och omsorg kan vända sig till IVOs Barn- och ungdomslinje för att:
- Fråga om sina rättigheter
- Berätta om det som inte fungerar bra i socialtjänsten eller i hälso- och sjukvården
Barn och unga kan ringa, mejla eller chatta anonymt med oss.
Jourhavande kompis är en verksamhet inom Röda Korsets Ungdomsförbund. Personer under 25 år kan chatta om vad som helst, det kan handla om kärlek, mobbing, ensamhet eller familjesituationen.
Mötesplats för dig som har en förälder med psykisk sjukdom. Här finns chatt, forum och information.
Livlinan ger stöd och information till unga som lever nära någon med psykisk ohälsa. På sajten kan du ställa frågor anonymt och ta del av andras erfarenheter och läsa om vad det finns för hjälp att få.
Maskrosbarn är en förening som arbetar med att stödja unga som lever eller har levt i familjer där det förekommer missbruk eller psykisk ohälsa. Maskrosbarn startades av två tjejer som själva har erfarenheter av förälder med missbruk och/eller psykisk sjukdom.
UMO är en nationell ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. Här kan du hitta information om allt som kan vara intressant för dig som är ung; sex, hälsa, droger, relationer, självskadebeteende, ätstörningar och mycket annat.
RFSL Ungdom är ungdomsförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.
Tjejzonen arbetar med att förebygga psykisk ohälsa hos flickor mellan 12 -25 år genom enskilda stödsamtal via våra chattar.
En av Sveriges största webbplatser för ungdomar. Här kan du prata med andra ungdomar i deras forum, läsa artiklar och intervjuer, ställa frågor till deras stödpanel om allt möjligt m.m.
En webbplats med information om barns rättigheter och möjlighet till stöd från socialtjänsten. Webbplatsen drivs av Barnombudsmannen, skapad i samarbete med barn och unga.