Fritidsaktiviteter

För att må bra behöver vi ofta ingå i ett socialt sammanhang med andra människor och vara aktiv med något vi tycker är meningsfullt på vår fritid. Inom LSS-verksamheten arbetar vi för att ge dig möjligheter till detta.

Som grund för vår verksamhet har vi ett anpassat fritidsprogram. Fritidsprogrammet är en samproduktion mellan de fem kommunerna: Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad.

Programmet ges ut vid två tillfällen per år och innehåller aktivitetsformer som musik, dansfester, idrott, utflykter och naturupplevelser. Fritidsprogrammets utbud kan ses som ett komplement till andra aktiviteter inom kultur och fritid som finns i samhället.

Vi arbetar ständigt för att utveckla fritidsutbud och skapa aktiviteter som passar alla. Har du förslag på aktiviteter som du tycker ska ingå i fritidsprogrammet, är du välkommen att ta kontakt med fritidskonsulenten.

I fritidsprogrammet finns olika mötesplatser i de fem kommunerna som du kan välja på. Dessa mötesplatser är öppna för dig också.

En gång i veckan, på måndagar, träffas vi på fritidsgården Sofftas lokaler kl. 18.00-20.00.Ni som vill, samlas kring en gemensam aktivitet för kvällen som vi tillsammans har utformat efter intresse.

Exempel på programpunkt kan vara musikunderhållning, bingo, karaoke. Därefter erbjuds sällskapsspel, biljard, fika, TV-spel, med mera. Det finns möjlighet att köpa enklare fika. På sommaren är vi utomhus.

Om ni är en grupp personer som vill göra någon aktivitet tillsammans, till exempel gå på dans eller åka på utflykt, finns möjlighet att få stöd av en gruppledsagare.

För att få stöd av detta krävs att du har en pågående LSS-insats. Önskemål görs hos LSS-handläggare Susanne Jönsson (tel: 0417-18043) eller fritidskonsulent Christina Rohlin.

Du har väl inte missat att vi har en facebooksida? Här informerar vi om aktuella aktiviteter för dig som har stöd inom LSS: