Måltiderna som serveras vid särskilda boenden samt hemma hos äldre med matservice tillagas i något av kommunens tillagningskök.

Vid äldreboendena Norrevång i Skåne-Tranås och Brinkehem i Brösarp tillagas dagligen mat till de boende och hemmaboende matgäster i närområdet. Kastanjeskolans kök lagar mat till äldreboendena inne i Tomelilla och även till samlingslokalerna för äldre och hemmaboende matgäster. Kastanjeskolans kök lagar mat efter två olika matsedlar, en för skolan och en för äldreomsorgen. Man lagar ca 200 äldreportioner dagligen, och ca 600 skolportioner under skoldagarna.

Vi tillagar de flesta rätterna från grunden och försöker i möjligaste mån använda råvaror framför hel- och halvfabrikat. Råvarorna som används är till stor del svenska och en hel del är närproducerat. Vi har till exempel lokala leverantörer som Ingelsta Kalkon, Österlenbryggarna och Äppelriket.

Måltidsavgifter 2021

  Avgift
Måltidskostnader särskilt boende  
Middag inklusive efterrätt 72 kr/portion
Frukost eller kvällsmat 35 kr/portion
Eftermiddagskaffe 17 kr
Måltidsabonnemang 3 653 kr/månad
   
Middagsabonnemang ordinärt boende  
Helt middagsabonnemang 2 500 kr/månad. I abonnemanget ingår en måltid per dag inklusive leverans till hemmet samtliga dagar under månaden.
Halvt middagsabonnemang 1 250 kr/månad. I abonnemanget ingår en måltid per dag inklusive leverans till hemmet i 15 dagar.