Måltiderna som serveras vid särskilda boenden samt hemma hos äldre med matservice tillagas i något av kommunens tillagningskök.

Vid äldreboendena Norrevång i Skåne-Tranås och Brinkehem i Brösarp tillagas dagligen mat till de boende och hemmaboende matgäster i närområdet. Kastanjeskolans kök lagar mat till äldreboendena inne i Tomelilla och även till samlingslokalerna för äldre och hemmaboende matgäster. Kastanjeskolans kök lagar mat efter två olika matsedlar, en för skolan och en för äldreomsorgen. 

Hållbarhet

Mat från grunden
Vi jobbar för att tillaga maten nära matgästerna och att i så stor utsträckning som möjligt laga maten från grunden istället för att använda hel- och halvfabrikat.

Lokala råvaror
Råvarorna som används är till stor del svenska och en hel del är närproducerat från lokala leverantörer. Även när vi köper från grossister väljer vi i första hand livsmedel från lokala leverantörer.

Vi jobbar aktivt med att minska vår klimatpåverkan
Våra matsedlar är klimat- och säsongsanpassade och vi arbetar aktivt för att minska användningen av plast. Plast och aluminium byts ut mot mer hållbara och miljövänliga material och alla kök källsorterar.

Måltidsverksamhetens arbete med minskat matsvinn har pågått under flertal år och förutom matgästernas tallrikssvinn följs även serveringssvinnet och beredningssvinnet upp.

Vi samverkar mellan våra olika kök för att lära av varandra och följer upp vårt arbete regelbundet

Måltidsavgifter 2022

  Avgift
Måltidskostnader särskilt boende  
Middag inklusive efterrätt 74 kr/portion
Frukost eller kvällsmat 36 kr/portion
Eftermiddagskaffe 18 kr
Måltidsabonnemang 3 720 kr/månad
   
Middagsabonnemang ordinärt boende  
Helt middagsabonnemang 2 700 kr/månad. I abonnemanget ingår en måltid per dag inklusive leverans till hemmet samtliga dagar under månaden.
Halvt middagsabonnemang 1 350 kr/månad. I abonnemanget ingår en måltid per dag inklusive leverans till hemmet i 15 dagar.