Om du har svårt att klarar din vardag kan du som en del i rehabiliteringen behöva tekniska hjälpmedel. Kommunen ansvarar för tekniska hjälpmedel i bostaden för dig som är över 20 år. Bedömning, utprovning och förskrivning görs av arbetsterapeut eller fysioterapeut. 

Det är du själv som har ansvar för rengöring och underhåll av hjälpmedlet. Om det uppstår något fel med ditt hjälpmedel ska du snarast ta kontakt med din arbetsterapeut eller fysioterapeut.

Avgift för lån av hjälpmedel

Tomelilla kommun tar ut en avgift för lån av hjälpmedel, avgiften ingår i maxtaxesystemet. I avgiften ingår förutom lån av själva hjälpmedlet också löpande uppföljning, service och reparation av hjälpmedlet. Man betalar 80 kronor per månad oavsett om man har ett eller flera hjälpmedel.

Ny adress för återlämning av hjälpmedel

Från och med den 22 augusti 2022 sker återlämning av hjälpmedel på ny adress: Industribyn 22 i Tomelilla. Återlämningen sker vid entrén på vänstra sidan fastigheten.

Återlämning kan ske under helgfria vardagar mellan klockan 09.00–10.00. Vid behov av annan tid ring 0417-184 23, lämna ett meddelande på telefonsvararen så hör vi av oss för att boka tid.

Köpa egna hjälpmedel

Vill du köpa egna hjälpmedel och smarta saker som underlättar vardagen kan du bland annat vända dig hit: 

Fysiska butiker:

Rehabhuset i Tomelilla
Industrigatan 8, Tomelilla

Apoteket i Tomelilla
Centralgatan 6, Tomelilla

Apotek Hjärtat i Tomelilla
Centralgatan 2, Tomelilla

Hälsolinjen i Tomelilla 
0734-64 41 44, Centralgatan 1, Tomelilla

Hjälpmedelsteknik i Kristianstad
044-32 51 50, Rörvägen 10, Kristianstad.

Webbutiker:

Etacbutiken.se
Gulare.se
Hjalpia.se
Hjalpredan.se
Komikapp.se 
Plusvardag.se
Senior24.se
Shoppo.se
Varsam.se
KeepOn

Tänk på att du själv ansvarar för dina egeninköpta hjälpmedel. Kommunen kan inte hjälpa till med reparationer, inställningar, byten eller dylikt.