Måndagen den 6 juni är det Sveriges nationaldag och det firas både i Tomelilla och Brösarp. Välkomna att ta del av flagghissning, tal och musikunderhållning. Det blir även utdelning av priser och stipendier.

Klockan 12 tar Tomelilla Ungdomsorkester täten och tåget marscherar från kommunhuset till torget där kommunalråd Leif Sandberg hälsar välkommen.

Som upptakt till firandet underhåller The snails på torget i Tomelilla från klockan 11:15. The snails är elever från Tomelilla kulturskola som har spelat tillsammans i flera år.

I Brösarp drar firandet i gång lite senare på dagen. Samling är klockan 17:15 vid parkeringen utanför Brinkehem, Klockan 17:30 avgår marschen med Tomelilla Ungdomsorkester i täten och vägen går via Albovägen fram till Byaängen.

Varmt välkomna!

Klockan 11:15

The snails spelar på torget. Elever från Tomelilla kulturskola som har spelat tillsammans i flera år bjuder på en blandad repertoar.

Sång: Olivia Eriksson och musik: Sara Dahl

Klockan 12:00

Tåget marscherar från kommunhuset till torget med Tomelilla Ungdomsorkester i täten

Tomelilla Ungdomsorkester spelar Norrlandsfärger

Välkomsthälsning av kommunalråd Leif Sandberg

Flaggan hissas till paradmarsch

Sveriges flagga, sång Oliva Eriksson unisont

Utdelning av kultur- och idrottspris och föreningsledarpris 2021

Fyrfaldigt leve för Sverige och Tomelilla kommun

Nationalsången,sång Oliva Eriksson unisont

Tomelilla Ungdomsorkester spelarNational emblem samt Jag tror på sommaren

Utdelning av Årets Ambassadör, Gyllene Kvasten, Utlottning av Nationaldagsstipendiet

Tomelilla Ungdomsorkester spelarUnder blågul fana

Utmarsch

Musikunderhållning av: Tomelilla ungdomsorkester, The Snails: Hannes Alm - trumpet, Albin Hansson - elgitarr, Sebastian Price - elgitarr, Elias Alm - trummor, Mikael Nordlund - elbas, Olivia Eriksson, Sara Dahl.

Nationaldagsfirandet i Tomelilla genomförs med stöd från:

BajaMaja, Bo Ohlsson, EM i Tomelilla, Eckerlunds, Företagarna Tomelilla, Hasse & Tage-museet, ICA Kvantum, Michelsens, Norfrig, Olles Färg, Otto Olssons, Sparbanken Skåne, Sparbanken syd, Systrarna blomster, Ystads Allehanda, Österlenbryggarna AB, Österlens Lastvagns AB.

Klockan 17:15

Samling av olika organisationer vid parkeringen utanför Brinkehem

Avmarsch med musikkår och fanborg

Marschväg: Brinkehem och Albovägen till Byaängen

Klockan 17:30

Uppställning på ängen framför scenen.

Svenska flaggan hissas

Parad för fanan. Paradmarsch spelas av Tomelilla ungdomsorkester under ledning av Jörgen Åkesson

Tomelilla ungdomsorkester spelar och sång av Svana Magnusdottir Skulason (och unisont) Sveriges flagga

Tomelilla ungdomsorkester spelar Norrlands färger samt Jag tror på sommaren

Sång av Svana Magnusdottir Skulason, Strövtåg i hembygden

Tomelilla ungdomsorkester spelar Nationalemblem

Sång av Svana Magnusdottir Skulason, Gabriellas sång

Högstidstal av Tuula Sjöholm. Talet avslutas med ett fyrfaldigt leve för Sverige

Nationalsången

Avslutningsmarsch av Tomelilla ungdomsorkester, Under blågul fana

Utmarsch av Tomelilla ungdomsorkester

Nationaldagsfirandet i Brösarp genomförs med stöd från:

Brösarps Gästgifveri & Spa, Ericssons Antennservice, ICA Supermarket Brösarp, Röddingebergs frukt, Sparbanken Syd, Tomelilla kommun.