Fler verksamheter under samma tak

  Tomelilla kulturhus rymmer idag flera verksamheter utöver bibliotek och konsthall. I källaren hittar vi Bildkonstskolan, med verksamhet för barn och unga. Där finns även Jazzarkivet som består av ca 18 000 enheter, varav cirka 8 000 är LP-skivor.

  Kulturhuset bjuder på ett varierat kulturutbud. Vi bjuder på föreläsningar, teaterföreställningar, musikkvällar och mycket mer. Kulturhuset är en fantastisk mötesplats för social gemenskap, en plats som är tillgänglig för alla och som erbjuder olika aktiviteter. Ambitionen är att erbjuda något för alla, stora som små. Programmet är varierat och vi hoppas att det finns något som tilltalar just dig.

  Anmäl dig till evenemang på kulturhuset

  Alla evenemang i Tomelilla kulturhus har fri entré. Men vid program markerade med föranmälan har vi ett begränsat antal platser och du behöver anmäla dig i förväg.

  Anmäl dig inne på Kulturhuset eller via telefon: 0417-181 90 eller 0417-181 16. Om inget annat anges hålls arrangemangen i Tomelilla kulturhus. Vi reserverar oss för programändringar och eventuella fel.

  Kan du inte komma? Glöm inte att avboka i tid så att någon annan kan få din plats!

  Samtliga publika utrymmen i Tomelilla kulturhus är tillgängliga med exempelvis hiss. Hörhjälpmedel finns i konsthall och föreläsningssal.

  Nyheter från Tomelilla kulturhus

  Foto på Yvonne Hirdman
  Published:

  Yvonne Hirdman - Från de stora drömmarnas tid

  Författarbesök med Yvonne Hirdman på Tomelilla bibliotek. 

  Yvonne Hirdman, som gett ut flera böcker, var tidigare professor i kvinnohistoria vid Göteborgs universitet och därefter professor i genushistoria vid Stockholms universitet. Nu är hon verksam på samtidshistoriska…

  Bild på kontverk
  Published:

  Vernissage på Tomelilla konsthall 18 juni Leyun Wang - Gökrop över vattnet

  Vernissage på Tomelilla konsthall av Leyun Wangs utställning Gökrop över vattnet. Utställningen invigs 18 juni klockan 12 med ett konstnärssamtal. 

  Varmt välkommen!

  En vy med en trafikskylt och en Tomelilla skylt
  Published:

  Konstnärsamtal med Michael Whelan

  Torsdagen den 9 juni blir det konstnärssamtal med Michael Whelan i Tomelilla bibliotek. Michael berättar om sitt konstnärskap och sina projekt i Tomelilla i ett samtal med konstvetaren Karolina Nilsson. Samtalet sker på engelska (men det går utmärkt att ställa frågor på svenska).

  Konstverk föreställande en bostad med en överväxt, blomstrande trädgård
  Published:

  Vernissage 5/3 – Clara Lundgren, Vad vi får & vad vi tar

  Välkomna på vernissage!

  Lördagen den 5 mars klockan 13.00 invigs utställningen Clara Lundgren – Vad vi får & vad vi tar.

  → Läs mer om utställningen här

  Vy från utställningen Anna Höglund - Allting hänger ihop
  Published:

  Anna Höglund - Allting hänger ihop, nu i Jönköping

  Under 2019 producerade Tomelilla konsthall, i nära samarbete med konstnären, utställningen Anna Höglund - Allting hänger ihop. Utställningen bygger på nio av konstnärens böcker och boksamarbeten och innehåller originalskisser samt uppbyggda miljöer från böckerna.

  Utställningen…