Med anledning av restriktioner för att förhindra spridning av covid -19, gäller följande för verksamheterna i kulturhuset:

 

Biblioteket i Tomelilla har begränsad service tills vidare

Just nu är bibliotekslokalerna helt stänga för besök, men från och med tisdag 19 januari 2021 är det möjligt att hämta reserverade böcker, beställda fjärrlån och andra medier.

Vad kan jag göra på biblioteket från och med 19 januari 2021?

 • Hämta reserverade böcker, fjärrlån och andra medier.
 • Återlämna böcker och andra medier.

Hur går det till?

 • Du reserverar din bok på  www.biblioteksso.se eller genom att höra av dig till oss på e-post biblioteket@remove-this.tomelilla.remove-this.se eller telefon 0417-18190.
 • Du blir meddelad när boken finns redo för avhämtning och ringer då biblioteket och bokar en tid för avhämtning.
 • Böckerna är redan registrerade som utlånade när du hämtar dem och du behöver inte träffa någon annan.

Var hämtar jag mina böcker?

 • Böckerna hämtas direkt innanför kulturhusets entré i passagen.
 • Endast 1 person åt gången får gå in i entrén.

När kan jag boka tid för avhämtning?

 • Ring oss på telefon 0417-181 90, vardagar mellan klockan 11.00 och 16.00
 • Lördagar mellan klockan 11.00 och 14.00

När kan jag hämta mina böcker?

 • Hämta dina böcker på vardagar mellan klockan 11.00 och 16.00
 • Lördagar mellan klockan 11.00 och 14.00.

Var återlämnar jag?

Återlämning sker i passagen vid ingången till kulturhuset

Övriga frågor?

Kontakta oss på telefon eller e-post; vardagar mellan klockan 11.00 och 16.00, samt på lördagar mellan klockan 11.00 och 14.00.

Löpande information publiceras här.

Konsthallen 

Konsthallen är stängd för besök.

Pågående och planerade utställningar påverkas på följande sätt.

 • Utställningarna GunnarSmoliansky - One Picture at a Time samt Lars Grönwall - Cigarrhandlarens brorson förlängs och visas till och med 28 februari 2021.
 • Utställningen AllTID Textil kommer att visas under 2022.
 • Stiftelsen Tomelilla konstsamlings utställning 3 x Trotzig skjuts fram och öppnas 6 mars 2021.

Telefon: 0417 – 181 16 
Mejl: konsthallen@remove-this.tomelilla.remove-this.se.

Jazzarkivet

Jazzarkivet håller stängt. 
   

Kulturskolan

Just nu är kulturskolan stängd för terminen, men kommer kunna fortsätta som tidigare i kulturhusets lokaler.  Starten för vårterminen flyttas fram till vecka 4. För att komma till kulturskolans lokaler, kommer man kunna gå in från kulturhusets baksida.

 

 

  Fler verksamheter under samma tak

  Tomelilla kulturhus rymmer idag flera verksamheter utöver bibliotek och konsthall. I källaren hittar vi Bildkonstskolan, med sin verksamhet för barn och unga och Jazzarkivet som består av ca 18 000 enheter, varav ca 8 000 är LP-skivor.

  Kulturhuset bjuder på ett varierat kulturutbud. Vi bjuder på föreläsningar, teaterföreställningar, musikkvällar och mycket mer. Kulturhuset är en fantastisk mötesplats för social gemenskap, en plats som är tillgänglig för alla och som erbjuder olika aktiviteter. Ambitionen är att erbjuda något för alla, stora som små. Programmet är varierat och vi hoppas att det finns något som tilltalar just dig.

  Evenemang på kulturhuset

  Alla evenemang i Tomelilla kulturhus har fri entré. Men vid program markerade med föranmälan har vi ett begränsat antal platser och du behöver anmäla dig i förväg. Anmäl dig inne på Kulturhuset eller ring och anmäl dig via telefon: 0417-181 90 eller 0417-181 16. Om inget annat anges hålls arrangemangen i Tomelilla kulturhus. Vi reserverar oss för programändringar och eventuella fel.

  Kan du inte komma? Glöm inte att avboka i tid så att någon annan kan få din plats!

  Samtliga publika utrymmen i Tomelilla kulturhus är tillgängliga med exempelvis hiss. Hörhjälpmedel finns i konsthall och föreläsningssal.

  Nyheter från Tomelilla kulturhus

  Michael Whelan
  Published:

  Michael Whelan blir nästa års artist in residence

  Den 23 juni beslutade kultur- och fritidsnämnden att konstnären och fotografen Michael Whelan från Storbritannien, får Sten Malmqvist stipendium och blir 2021 års artist in residence.

  Löv och himmel.
  Published:

  Miljötema på Kulturhuset under våren

  Under våren finns flera aktiviteter på Tomelilla kulturhus med fokus på hur man kan leva mer hållbart med tanke på vår planets klimat. Programmet innehåller studiebesök, föreläsning, workshop och bytesmarknad på så olika teman som vattenrening, återbruk, växter, tågsemester och…

  Bok och blommor
  Published:

  Poesi på nya sätt

  Under vecka 12 är det poesitema på Kulturhuset i Tomelilla. Då finns det möjlighet att både lyssna på poesi och vara med och skapa poesi på nya sätt. Vad sägs till exempel om tecknad poesi eller tonsatt poesi? Eller varför inte öka spänningen genom att spela poesibingo? Under…