Detta gäller på kulturhuset från och med 10 maj 2021:

Från och med 10 maj har biblioteken ordinarie öppettider och konsthallen planerar att öppna igen 18 maj. Det finns ett maxantal för besökare och vi uppmanar alla att följa de restriktioner som fortsatt finns för att minska smittspridningen av covid -19.

Tomelilla bibliotek

Antal besökande som samtidigt kan vara i lokalen: 20 personer

Öppettider

 • måndag kl. 11.00-18.30
 • tisdag - torsdag kl. 10.00-18.30
 • fredag kl. 10.00-16.00
 • lördag kl. 12.00-16.00
 • söndag stängt

Biblioteken i Brösarp, Onslunda och Smedstorp

Antal besökande som samtidigt kan vara i lokalen:

 • Brösarp 4 personer
 • Onslunda 3 personer
 • Smedstorp 3 personer

Bemannade öppettider

 • måndag kl 13.00-16.00
 • onsdag kl 16.00-19.00
 • torsdag kl 10.00-13.00

Meröppet 07.00-21.00 alla dagar

Digitala tjänster

Detta kan du göra digitalt om du har ett lånekort till våra bibliotek:

 • låna en e-bok per vecka eller lyssna på en e-ljudbok
 • se strömmad film via Cineasterna och Viddla. Du kan låna upp till fyra filmer per månad från respektive tjänst, lånetiden är 48 timmar.

De digitala tjänsterna når du direkt på www.biblioteksso.se.

Behöver du nå biblioteken hittar du telefonnummer och mejladresser på www.biblioteksso.se.

Boken kommer

Tycker du om att läsa, men har svårt att ta dig till biblioteket? Då kan du få böcker hem till dig via bibliotekets service "Boken kommer". Läs mer.

Kulturhuset

Inga kulturarrangemang ges just nu.

Konsthallen

Konsthallen är öppen. 

Antal besökande som samtidigt kan vara i lokalen är begränsat till 15 personer.

Telefon: 0417 – 181 16 
Mejl: konsthallen@remove-this.tomelilla.remove-this.se.

Jazzarkivet

Jazzarkivet är fortsatt stängt för besök.

Kulturskolan

Digital undervisning gäller för barn och ungdomar födda 2004 och tidigare. Om så fungerar, är digital undervisning är en möjlighet också för barn födda 2005 eller senare. 

  Fler verksamheter under samma tak

  Tomelilla kulturhus rymmer idag flera verksamheter utöver bibliotek och konsthall. I källaren hittar vi Bildkonstskolan, med sin verksamhet för barn och unga och Jazzarkivet som består av ca 18 000 enheter, varav ca 8 000 är LP-skivor.

  Kulturhuset bjuder på ett varierat kulturutbud. Vi bjuder på föreläsningar, teaterföreställningar, musikkvällar och mycket mer. Kulturhuset är en fantastisk mötesplats för social gemenskap, en plats som är tillgänglig för alla och som erbjuder olika aktiviteter. Ambitionen är att erbjuda något för alla, stora som små. Programmet är varierat och vi hoppas att det finns något som tilltalar just dig.

  Evenemang på kulturhuset

  Alla evenemang i Tomelilla kulturhus har fri entré. Men vid program markerade med föranmälan har vi ett begränsat antal platser och du behöver anmäla dig i förväg. Anmäl dig inne på Kulturhuset eller ring och anmäl dig via telefon: 0417-181 90 eller 0417-181 16. Om inget annat anges hålls arrangemangen i Tomelilla kulturhus. Vi reserverar oss för programändringar och eventuella fel.

  Kan du inte komma? Glöm inte att avboka i tid så att någon annan kan få din plats!

  Samtliga publika utrymmen i Tomelilla kulturhus är tillgängliga med exempelvis hiss. Hörhjälpmedel finns i konsthall och föreläsningssal.

  Nyheter från Tomelilla kulturhus

  Published:

  Vandringsutställning blev en succé

  Tänk om jag hade en snabel – så heter Tomelilla konsthalls första egenproducerade vandringsutställning som år 2015 visades i Tomelilla. Den har sedan dess varit ute på turné i hela Sverige.

  Michael Whelan
  Published:

  Michael Whelan blir nästa års artist in residence

  Den 23 juni beslutade kultur- och fritidsnämnden att konstnären och fotografen Michael Whelan från Storbritannien, får Sten Malmqvist stipendium och blir 2021 års artist in residence.

  Löv och himmel.
  Published:

  Miljötema på Kulturhuset under våren

  Under våren finns flera aktiviteter på Tomelilla kulturhus med fokus på hur man kan leva mer hållbart med tanke på vår planets klimat. Programmet innehåller studiebesök, föreläsning, workshop och bytesmarknad på så olika teman som vattenrening, återbruk, växter, tågsemester och…

  Bok och blommor
  Published:

  Poesi på nya sätt

  Under vecka 12 är det poesitema på Kulturhuset i Tomelilla. Då finns det möjlighet att både lyssna på poesi och vara med och skapa poesi på nya sätt. Vad sägs till exempel om tecknad poesi eller tonsatt poesi? Eller varför inte öka spänningen genom att spela poesibingo? Under…