Fler verksamheter under samma tak

  Tomelilla kulturhus rymmer idag flera verksamheter utöver bibliotek och konsthall. I källaren hittar vi Bildkonstskolan, med verksamhet för barn och unga. Där finns även Jazzarkivet som består av ca 18 000 enheter, varav cirka 8 000 är LP-skivor.

  Kulturhuset bjuder på ett varierat kulturutbud. Vi bjuder på föreläsningar, teaterföreställningar, musikkvällar och mycket mer. Kulturhuset är en fantastisk mötesplats för social gemenskap, en plats som är tillgänglig för alla och som erbjuder olika aktiviteter. Ambitionen är att erbjuda något för alla, stora som små. Programmet är varierat och vi hoppas att det finns något som tilltalar just dig.

  Anmäl dig till evenemang på kulturhuset

  Alla evenemang i Tomelilla kulturhus har fri entré. Men vid program markerade med föranmälan har vi ett begränsat antal platser och du behöver anmäla dig i förväg.

  Anmäl dig inne på Kulturhuset eller via telefon: 0417-181 90 eller 0417-181 16. Om inget annat anges hålls arrangemangen i Tomelilla kulturhus. Vi reserverar oss för programändringar och eventuella fel.

  Kan du inte komma? Glöm inte att avboka i tid så att någon annan kan få din plats!

  Samtliga publika utrymmen i Tomelilla kulturhus är tillgängliga med exempelvis hiss. Hörhjälpmedel finns i konsthall och föreläsningssal.

  Nyheter från Tomelilla kulturhus

  Bild på Hanna och Tove Folkesson
  Published:

  Regnsbågsvecka på biblioteken i Tomelilla, Onslunda och Smedstorp

  Nu drar den traditionsenliga regnbågsveckan i gång på biblioteken i Tomelilla, Brösarp, Onslunda och Smedstorp. Det blir författarbesök, pyssel, tipsrunda, quiz och filmvisning med mera.

  Måndag 18 september kl 18.00 inleds veckan med författarbesök då Hanna och Tove Folkesson…

  Bild på kulturprogrammet
  Published:

  Nu drar höstens kulturprogram i gång

  I utbudet hittar du författarbesök, babyhäng, utställningar, föreställningar, fredagsmys, återbruk, bokcirklar och mycket mer. Det finns aktiviteter för både stora och små. Hämta ett exemplar av kulturprogrammet på ditt bibliotek eller läs det digitalt på kulturhusets webbsida

  Peter Johansson samt flera Picassos
  Published:

  Vernissage på Tomelilla konsthall den 17 juni - Peter Picasso

  Peter Picasso: 17/6–27/8

  Vernissage lördagen den 17 juni kl. 11–15
  Utställningen invigs kl.12
  Varmt välkommen!

  Peter Johansson (född 1964) är en av Sveriges mest namnkunniga och provokativa konstnärer. Johansson har gjort sig känd genom att begå lustmord på några av…

  Published:

  Föredrag med Ben Thompson & Maria Björklund – 18/4 kl. 18.00

  Kom och ta del av konstnärernas tankar bakom utställningen Återspeglingar.

  Ben Thompson & Maria Björklund har skapat en utställning där den mänskliga livserfarenheten summeras i visuell form.

  För såväl Thompson som Björklund utgör resor de gjort, litteratur de läst och möten de…

  Published:

  Kulturella och kreativa företagare - titta hit!

  Dialogmöten för dig som arbetar professionellt med konst och kultur.

  Syftet är att synliggöra och på längre sikt ge bättre förutsättningar för professionella kulturskapare, samt att skapa nya möten och möjligheter här och nu. Vilka är de professionella kulturaktörerna i…