Tidsmaskinen

Lyssna

Upplev kulturhistoriskt intressanta platser i Tomelilla kommun med hjälp av din smartphone!
Gå på rundvandring i historien - du har nu möjlighet att ta del av Tomelillas kulturarv genom den digitala tekniken. Genom den GPS-baserade applikationen Tidsmaskinen lär du känna historiska platser och får ta del av fakta och berättelser, bilder och ljud knutna till platsen.

När du laddat ner appen kommer din telefon att guida dig genom historien med vibrationer, berättelser, ljud och bilder. Din virtuella turistguide berättar om sevärdheterna, och informationen kan stoppas, pausas och upprepas så många gånger du vill.

Vi vill genom tekniken tillgängliggöra våra kulturarv även när dessa är stängda tex under årets mörka månader och det är också ett sätt att locka en ny målgrupp besökare att upptäcka spännande platser. Tekniken kan också användas som ett pedagogiskt verktyg i undervisningssyfte tex i skolan. Förutom information om varje plats finns det också möjlighet att göra en Quiz kopplat till platsen.

Platserna som att går att besöka är Tomelilla, Byagården, Övraby Mölla, Hans Nilsgården i Kverrestad, Othinslunda hembygds- och borstmuseum, Bondrumsgården, Sillaröds Skvaltkvarn, Eljaröds brydestuga, Glimmebodagården, Hallamölla och Agusatugan.

Med stöd från Skånes Hembygdsförbund och Region Skåne har Tomelilla kommun i samarbete med hembygdsföreningarna i kommunen tagit fram de olika digitala rundorna som finns att tillgå genom Tidsmaskinen.