Den onämnbare

Lyssna

Den onämnbare – Peter Tillberg

Skulpturen återfinns i Christinehofs ekopark där den framstår som ett mytiskt väsen. En plats som kan ses som den ”Den onämnbares” rätta element.
Peter Tillbergs skulpturer kan ibland ses som mytiska väsen som kan vara svåra att sätta ord på. Att då placera just ”Den onämnbare” på en plats som Christinehofs slott kan dels kasta mer ljus på skulpturen och dels på den valda platsen. Skulpturens plats mitt i skogen med blicken riktad mot Mas-Blanc-des Alpilles i Frankrike och mot slottet gör att den framstår som ett sagolikt väsen.

1990 hade Peter Tillberg en utställning i Tomelilla konsthall. Kvar efter utställning finns skulpturen ”Den onämnbare” en 4 meter hög karaktäristisk Tillberg skulptur. Tomelilla kommun och Christinehofs slott har inlett ett samarbete där skulpturen har fått sin placering i ekoparken. Ett av Tillbergs mest kända verk är målningen ”Blir du lönsam lille vän?” en målning i fotorealistisk stil 1971-72, denna finns på Moderna Museet i Stockholm. Intressant är att man i denna målning även kan se skulpturen ”Den onämnbare”.

Här kommer du att kunna följa Den onämnbare  under olika årstider