Varje sommar erbjuder Tomelilla kommun feriejobb för kommunens ungdomar. Feriejobb är sommarjobb med handledning och ett bra tillfälle att prova på hur det är att jobba hos oss. Syftet är att ge ungdomar erfarenhet av arbetslivet, det är också ett sätt att introducera Tomelilla kommun som arbetsgivare. En period är tre veckor med 30 timmars arbetsvecka.

Alla ungdomar som är folkbokförda i Tomelilla kommun och är födda åren 2007, 2006 eller 2005  kan söka feriejobb. Det finns många olika verksamheter som du kan välja på i din ansökan. De som inte har feriejobbat tidigare prioriteras.

Arbetsuppgifter

Det finns många olika verksamheter med varierande arbetsuppgifter du kan ansöka till. I din ansökan kommer du genom en enkät kunna önska var du helst vill arbeta.

De olika verksamheterna är:

  • Gata, park och fastighet
  • Kultur och fritid
  • Sommarorkester
  • Förskola och fritids
  • Vård och omsorg
  • Kommunledningskontoret

Sommarföretagare

Du kan också välja att bli Sommarföretagare. Det är ett alternativ till det traditionella feriearbetet och syftar till att du får en utbildning i att starta och driva företag samt utveckla din entreprenörsanda. Läs mer här.

Kvalifikationer

Ungdomar som är folkbokförda i Tomelilla kommun och är födda åren 2007, 2006 eller 2005  kan söka feriejobb. Vem som får anställning bestäms utifrån en urvalsprocess med intervju. Har du aldrig feriejobbat är du prioriterad. Du matchas mot de olika veckoperioderna som finns tillgängliga och de verksamheterna du önskat.

I din ansökan ska du skriva en presentation om dig själv. Berätta om dina kunskaper, intressen eller drömmar. Vi har ett begränsat antal platser att erbjuda inom verksamheterna vilket innebär att du kanske inte får det jobbet du önskade. Med en god motivering och kunskap ökar du dina chanser för att få den platsen du vill ha.

Ansökan 

Ansökan för 2023 stängdes 2 april. 

Kontaktperson för feriejobb:

Malin Fogelberg
E-post: malin.fogelberg@remove-this.tomelilla.remove-this.se

 

Frågor och svar om feriejobb