Per Ågas gata 1

5 st senioranpassade lägenheter i ett lugnt kvarter på nära avstånd till vårdcentral, tåg- och busstation och centrum med apotek och affärer. Lätt tillgängliga lägenheter med asfalterade entréytor utan nivåskillnader. Tvättmaskin och torktumlare i badrummen. Ljusa och trevliga lägenheter byggda 1990.

Ingenjörsgatan 38-60

1988 byggdes kvarteret Bävern med totalt 12 lägenheter i markplan. Alla med egen altan och lummig trädgårdstäppa. Alla lägenheterna är utrustade med tvättmaskin och torkutrustning i badrummet. Stora grönytor och lekplats ligger inom det barnvänliga området. Nära till Lindesborgsskolan och Stadsparken. 

Spruthusgränd 5-10

6 lägenheter i 1 1/2-plans hus en kort promenad ifrån Torget med affärer, banker, apotek och restauranger. Välutrustad gemensam tvättstuga i gårdshus och en liten lekplats för de minsta barnen. Varje lägenhet har en egen liten trädgård. Gott om fria parkeringsplatser i anslutning till fastigheten.

Larmgatan 1-7

18 lägenheter i tvåplanshus en kort promenad ifrån Torget med affärer, banker, apotek och restauranger. Välutrustad gemensam tvättstuga i gårdshus. Lägenheterna har inglasade balkonger. Gården är lummig och har en liten lekplats för de minsta barnen. Gott om fria parkeringsplatser i anslutning till fastigheten.

Nybogatan 5

Tvåplanshus en kort promenad ifrån Torget med affärer, banker, apotek och restauranger. Välutrustad gemensam tvättstuga i gårdshus. Lägenheterna har inglasade balkonger. Gården är lummig och har en liten lekplats för de minsta barnen. Gott om fria parkeringsplatser i anslutning till fastigheten.

Stafettgatan 101-155

På Västervången i Tomelilla ligger detta mycket trevliga och barnvänliga område med marklägenheter i både ett och två plan. Alla lägenheter har egen altan och trädgårdstäppa och ligger runt en grönskande innergård med lekplats. Området är granne med Västervångens förskola och ligger bara ett par minuters gångväg från Kastanjeskolan med idrottshall och simhall.

Områdets 28 lägenheter stod klara 1980 och har ytskiktsrenoverats kontinuerligt. Alla lägenheter har grovkök med egen tvättmaskin och torkutrustning. Lägenheterna är genomgående och ljusa.

I området finns även möjlighet att hyra garage.

Rundelsgatan 12-14

Ett par hundra meter från tåg- och busstationen ligger kvarteret Heimdal med 52 lägenheter fördelat på 4 hus. Husen byggdes runt 1990 och har ljusa lägenheter med stora balkonger. Alla hus har hiss och stora välutrustade tvättstugorna på bottenvåningen. Generöst tilltagna grönytor och lekplats.

I området finns även möjlighet att hyra garage.

Rundelsgatan 8

Kvarteret Humlan med sina 8 lägenheter är beläget 300 meter från tåg- och busstation. Tillgång till gemensam trådgård. Välutrustad tvättstuga finns i grannhuset.

Östergatan 4-6

Närmare centrum av Tomelilla kan man inte komma. Ett stenkast från Torget med affärer, banker, apotek och restauranger. Detta tvåvåningshus med 10 lägenheter, kontors- och affärslokaler stod klart 1970. Gemensam tvättstuga i källaren.

Parkeringsplatser uthyres separat.

Byavägen 17-23 / Rosencrantzg 29-33

Kvarteret Lejonet byggdes runt 1970 och är beläget på ett av Tomelillas centralaste lägen. Torget med affärer, banker, restauranger och apotek ligger på bara några minuters gångavstånd och rakt över Rosencrantzgatan ligger Stadsparken och Byavångshemmet med dagcentral. Nära till flera skolor och dagis. 

I de fyra 3-våningshusen finns totalt 78 lägenheter, alla med balkong mot väster eller söder. Tak, fasader m.m. har renoverats och hela utemiljön har gjorts vid under 2019 där de boende har varit med och bestämt utformningen av området.
Det finns gott om fria parkeringsplatser.

Rosenkrantzg 35-45

Kvarteret Lodjuret blev färdigställt 1977. I de 6 tvåplanshusen har lägenheterna på bottenplan altan och lägenheterna på ovanplan har balkong med loftgång på entrésidan. Här finns totalt 60 genomgående och ljusa lägenheter. I gårdshus finns 2 välutrustade tvättstugor.

På ett par minuters gångavstånd finns både Lindesborgsskolan och Stadsparken. På området finns gott om fria parkeringsplatser och garageplatser finns för uthyrning.

Lindesborgsvägen / Villagatan / Ingenjörsgatan

Radhusidyllen byggdes i mitten på 60-talet har generösa grönytor mellan husen och lekplats centralt placerad i området. Varje lägenhet ligger i markplan och har egen uteplats och förråd. 
1988 utökades området med 5 lägenheter och har nu totalt 48 stycken. Ljusa och trevliga genomgående lägenheter. Gemensam tvättstuga i området men alla lägenheter är utrustade med grovkök, där egen tvättmaskin kan installeras.

På området finns fria parkeringsplatser och garageplatser för uthyrning.

Ingenjörsgatan / Disponentgatan

Inom populära Lindesborgsområdet ligger kvarteret Vargen som uppfördes i mitten på 60-talet. 40 lägenheter i parhus åtskilda av bilgarage. Hälften av lägenheterna har eget garage. Gemensam tvättstuga i gårdshus mitt i området. Alla lägenheter ligger i markplan och har egen altan och trädgårdstäppa åt söder.

Stora grönytor i anslutning till husen. Kvarteret Utterns grönytor och stora lekplats ligger inom det barnvänliga området.

Östergatan 5/Fabriksgatan 2

Kvarteret Svärdet invigdes 27 Maj 2016 och är vårt mest centrala bestånd beläget enbart ett stenkast från torget. Det är moderna lägenheter med välutrustade kök med diskmaskin. Lägenheterna har vackra klinkergolv i hall och kök och ekparkettgolv i övriga rum. Badrummen är helkaklade och utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Alla lägenheter har inglasad balkong. Hiss finns som tar dig upp till fjärde våningen där förråden är belägna. Lägenheterna längs med Östergatan är byggda med utökad tillgänglighet för att underlätta exempelvis kvarboende. Kabel-TV ingår som standard och alla våra lägenheter är utrustade med fiber.

 

Redan 2012 påbörjades planeringen för att kunna bygga lägenheter på kvarteret Svärdet. Den gamla byggnaden revs, marken sanerades och planen ändrades så att det blev tillåtet att bygga bostäder. Arkitekt är Olle Mårtensson, nparkitekter.

Under sommaren 2014 upphandlades byggnationen och Håkan Lindskogs bygg och fastighetsservice AB vann upphandlingen. Under hösten genomfördes projekteringen i rask takt och första spadtaget togs 22 Januari 2015. Vid semestertid var huset rest. Taket var tätt och hela bygget har löpt som på räls.

20 Maj 2016 fick vi slutbeskedet och byggnaden kunde tas i bruk. Invigningen hölls den 27 Maj då även de första hyresgästerna flyttade in.

Historia

Fastigheten Svärdet, före detta Engelska slakteriet, var ett slakteri som exporterade till England i slutet av 1800-talet fram till 1912. Under 1930-talet inrymde byggnaden en biograf, Reginabiografen. Därefter har det varit en järnaffär och innan byggnaden revs var det en tygbod i fastigheten, Tinaboden.

Kuriosa

Till bygget har det gått åt:

  • ca 10 000 takpannor
  • 12 800 meter takbräder/råspont
  • 35 500 kakelplattor i olika storlekar
  • 1 350 kubikmeter eller 3 375 ton betong
  • 608 köksskåp och garderober i olika storlekar

Vid rivningen av de gamla byggnaderna hittades en pistol under en av golvbrädorna!

Stafettgatan 3

Hallen 4 togs i bruk i maj 2019. Det är små moderna ljusa lägenheter på 1 rum och kök om 35 kvm eller 2 rum och kök om 45 kvm. Hög standard med helkaklade badrum med egen kombitvättmaskin och parkett på övriga ytor. Tvåorna har härligt gröna balkonger. Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.