För dig som gillar att stå på scen. Släpp loss känslor och fantasi i drama, im­provisation och teater. Här är kroppen och rösten dina instrument. Arbeta med fantasi, koncentration, samarbete och lusten att berätta en historia. Vi erbjuder tre olika kurser som delas in efter ålder.

Beskrivning av våra olika teatergrupper

För dig i åk 1 och uppåt

Du rör dig i gränszonen mellan lek och teater. Genom olika lekfulla övningar får du öva upp bl. a. din koncentration, fantasi och sociala förmåga. Du får också testa på enklare gestaltningar med inspiration från kända och okända sagor. Här handlar det om lusten!

För dig i åk 4 och uppåt

Du och ditt skapande är i centrum. Genom olika övningar får du öva upp bl. a. din koncentration, fantasi, sociala kompetens och berättarteknik. Du lär dig hur du ska berätta en historia på scen med hjälp av din kropp och röst och får sätta upp kortare pjäser. Humor kommer att vara en viktig del precis som känslor.

Schema

Lindesborgsskolan - Tisdagar kl. 15.20-16.30

Tryde friskola - Fredagar kl. 13.20-14.30

För dig i åk 6 och uppåt

Det här är kursen för dig som drömmer om ett liv som skådespelare – och för dig som vill ha kul och utvecklas som människa. Vi blandar övningar som har i syfte att utveckla dig som skådespelare med att arbeta med större föreställningar. Vi kommer att lära oss metoder som gör dig redo för skådespel för såväl inom film som inom teater.