Information i händelse av kris

Denna sida kommer att förses med aktuell information vid större olyckor, nödlägen eller andra extraordinära händelser.

En kris som påverkar stora delar av samhället kan vara till exempel en större olycka, längre el- eller vattenavbrott, oväder eller någon annan extraordinär händelse. Om det uppstår en kris som påverkar en större del av samhället så får du uppdaterad information på denna sida om vad som gäller i Tomelilla kommun.

Tomelilla kommun använder också Facebook som kanal för krisinformation.

Viktig information

Published:

Eldningsförbudet är upphävt

Från och med tisdag 4 juli 2023 upphävs eldningsförbudet i Tomelilla kommun. Det betyder att det återigen är tillåtet att elda utomhus, men vi vill ändå uppmana dig att vara försiktig.
 

  • Använd gärna fasta grillplatser som är utformade för att minska risken för brandspridning,…
Kommunens flagga med logotypen mot vit bakgrund.
Published:

Kommunens hantering av pandemin utvärderad

Hur hanterade Tomelilla kommun coronapandemin under åren 2020-2021? Det var uppdraget som externa utvärderaren Roger Larsson, Kommunkonsult AB fick under hösten.

Published:

Varning för snö

1 och 2 december kan vi förvänta oss snöfall i Tomelilla med omnejd. Trakten finns precis inom den gula varning för vind och snö som SMHI utfärdat. Under eftermiddagen 1 december kan snön dock övergå till regn. Håll koll på väderläget på SMHIs webbplats.

Information om…

Fem personer i gemensam säkerhets- och beredskapsorganisation i sydöstra Skåne.
Published:

Ny säkerhets- och beredskapsorganisation på plats

Den nya gemensamma organisationen för säkerhet och beredskap i Tomelilla, Ystad, Sjöbo och Simrishamn är nu plats. Inledningsvis ligger fokus på att bygga en organisation och ett gemensamt arbetssätt som rustar kommunerna inför utmaningar och förändrade…

Britt-Marie Börjesson och Leif Sandberg
Published:

Öppet brev till invånare och företag om läget just nu

Världen ser inte riktigt ut som den brukar. Effekterna av coronaviruset, covid-19, påverkar en hel värld och kommunerna är tillsammans med våra myndigheter och regioner på många sätt spindeln i nätet för att så bra som möjligt hantera situationen.