Tomelilla är kommunens största tätort, beläget i den sydvästra delen av kommunen där väg 19 mellan Ystad och Kristianstad skär väg 11 mellan Sjöbo och Simrishamn. Våra fastigheter ligger lite utspritt i tätorten, men alla ligger som längst lite drygt 1 km från tågstationen.Förutom tåg går det bra med bussar till angränsande kommuner. 

Här finns kommunal service så som skolor, förskolor, konsthall, bibliotek, vårdcentral och en mängd andra verksamheter så som affärer, matbutiker, restauranger, frisörer, systembolag, apotek, biograf, motorbana, sommarland och mycket mer. 

Per Ågas gata 1

Denna trevliga lilla fastighet inhyser 5 marklägenheter byggda 1990. De är fördelade på 4 stycken 2 rok (67 kvm) och 1 styck 2,5 rok (81 kvm).

Varje lägenhet är utrustad med tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Lägenheterna hyrs ut med kallhyra vilket gör att du har själv möjlighet att påverka dina uppvärmningskostnader.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.

Ingenjörsgatan 38-60

Kvarteret Bävern byggdes 1988 och består av totalt 12 lägenheter i markplan, fördelat på 4 stycken 2 rok (66 kvm), 6 stycken 3 rok (77 kvm) och 2 stycken 4 rok (98 kvm).

Alla lägenheterna har en egen uteplats och ett badrum utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.

Spruthusgränd 5-10

Trevligt litet kvarter byggt 1989 bestående av 6 stycken 3 rok (89 kvm) lägenheter i 1 ½-plans hus med egen liten trädgård.

I närliggande byggnad finner du den gemensamma tvättstugan som är utrustad med självdoserande tvättmaskiner för miljön. Lägenheterna hyrs ut med kallhyra vilket gör att du har själv möjlighet att påverka dina uppvärmningskostnader.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.

Larmgatan 1-7 & Nybogatan 5

Fastigheten byggdes 1989 och består av totalt 18 lägenheter fördelat på två våningar. Larmgatan består av 16 stycken 2 rok (65 kvm) och Nybogatan består av 2 stycken 1,5 rok (48 kvm).

Den gemensamma tvättstugan är välutrustad och utöver detta är tvättmaskinerna självdoserande för miljön. Samtliga lägenheter på Larmgatan har inglasade balkonger. Lägenheterna hyrs ut med kallhyra vilket gör att du har själv möjlighet att påverka dina uppvärmningskostnader.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.

Stafettgatan 101-155

På Västervången i Tomelilla ligger detta mycket trevliga och barnvänliga område med marklägenheter i både ett och två plan. Alla lägenheter har egen uteplats med trädgårdstäppa och ligger runt en grönskande innergård med lekplats. Området är granne med Västervångens förskola och ligger bara ett par minuters gångväg från Kastanjeskolan med idrottshall och simhall.

Områdets 28 lägenheter stod klara 1980 och är fördelade på 6 stycken 2 rok (69 kvm), 6 stycken 3 rok (81 kvm) och 16 stycken 4 rok (112 kvm). Alla lägenheter har grovkök med egen tvättmaskin och torkutrustning. Lägenheterna är genomgående och ljusa. Lägenheterna hyrs ut med kallhyra vilket gör att du har själv möjlighet att påverka dina uppvärmningskostnader.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber. I området finns även möjlighet att hyra garage.

Rundelsgatan 12-14

Ett par hundra meter från tåg- och busstationen ligger kvarteret Heimdal med 52 lägenheter fördelat på 4 hus. Det finns totalt 20 stycken 2 rok (65 kvm), 24 stycken 3 rok (81 kvm) och 8 stycken 4 rok (101 kvm). 

Husen byggdes runt 1990 och har ljusa lägenheter med stora balkonger. Alla hus har hiss och en stor välutrustad tvättstuga på bottenvåningen. Varje tvättstuga har dessutom självdoserande tvättmaskiner för miljön. Generöst tilltagna grönytor och lekplats finns på området.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber. I området finns även möjlighet att hyra garage.

Rundelsgatan 8

Kvarteret Humlan med sina 8 lägenheter byggdes 1945 och har en gemensam trädgård på baksidan. Lägenheterna är fördelade på 2 stycken 2 rokv (37 kvm), 3 stycken 2 rok (56-64 kvm) och 3 stycken 3 rok (67-71 kvm).

Den gemensamma tvättstugan finner du på bottenvåningen i grannfastigheten, Rundelsgatan 12 A. Tvättstugan är välutrustad och har självdoserande tvättmaskiner för miljön.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber. I området finns även möjlighet att hyra garage.

Östergatan 4-6

Fastigheten totalrenoverades 2022 och de sexton lägenheterna på plan ett och två har vid renoveringen fått 50-tals inspirerade färger. Ytterligare en våning byggdes till och sju ljusa och fina genomgående lägenheter med takterass skapades. Dessa lägenheter har 2000-talets färgval med klinker i hall och kök. Alla lägenheter har helkaklade badrum med golvvärme. Lägenheterna är välutrustade med diskmaskin i kök och tvättmaskin och torktumlare (ev. kombi i små lägenheter) i badrummet. En del lägenheter har förrådet i källaren, medan några har förråd i trapphus på sitt våningsplan. Hiss finns i fastigheten även ner till källaren där cykelparkering, barnvagnsrum, rullstolsrum, skyddsrum och lägenhetsförråd finns.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.

Byavägen 17-23 och Rosencrantzgatan 29

Byavägen 17-23 och Rosencrantzgatan 29 ingår i kvarteret Lejonet och dessa trevåningshus byggdes runt 1970. De 42 stycken lägenheterna är fördelade på 7 stycken 1 rok (46 kvm), 14 stycken 2 rok (62 kvm) och 21 stycken 3 rok (79 kvm). Fastigheterna saknar hiss.

Välutrustade tvättstugor finns i källarplan på Rosencrantzgatan 29 och delas med de boende på Byavägen 17-23. Tvättstugorna är utrustade med självdoserande tvättmaskiner för miljön och du bokar enkelt tvättid med din tagg.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber. Det finns gott om fria parkeringsplatser och för den som vill förvara bilen i garage finns det garageplatser för uthyrning borta vid Rosencrantzgatan 37 och 43.

Rosencrantzgatan 31-33

Rosencrantzgatan 31 och 33 är den andra fastigheten som ingår i kvarteret Lejonet och även dessa trevåningshus byggdes runt 1970. De 36 lägenheterna är fördelade på12 stycken 2 rokv (46 kvm), 12 stycken 2 rok (62-65 kvm) och 12 stycken 3 rok (79 kvm). Fastigheterna saknar hiss.

Välutrustade tvättstugor finns i källarplan på Rosencrantzgatan 31 och delas med de boende på Rosencrantzgatan 33. Tvättstugorna är utrustade med självdoserande tvättmaskiner för miljön och du bokar enkelt tid med hjälp av din tagg.

Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber. Det finns gott om fria parkeringsplatser och för den som vill förvara bilen i garage finns det garageplatser för uthyrning borta vid Rosencrantzgatan 37 och 43.

Rosenkrantzgatan 35-45

Kvarteret Lodjuret blev färdigställt 1977. I de 6 tvåplanshusen har lägenheterna på bottenplan uteplats och lägenheterna på ovanplan har balkong med loftgång på entrésidan. Här finns totalt 60 genomgående och ljusa lägenheter fördelade på 12 stycken 1 rok (48 kvm), 24 stycken 2 rok (65 kvm), 12 stycken 3 rok (79 kvm) och 12 stycken 4 rok (100 kvm).

De gemensamma tvättstugorna finner du i en egen byggnad mellan Rosencrantzgatan 41 och 43. Tvättstugorna är välutrustad och har självdoserande tvättmaskiner för miljön och du bokar enkelt tid med hjälp av din tagg.

På ett par minuters gångavstånd finns både Lindesborgsskolan och Stadsparken. På området finns det gott om fria parkeringsplatser och det finns även nybyggda garage för uthyrning. Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.

Lindesborgsvägen 30-32, Villagatan 22-24 & Ingenjörsgatan 13-19

Radhusidyllen byggdes i mitten på 60-talet och utökades med 5 lägenheter 1988 och består nu av 48 stycken ljusa och genomgående lägenheter. De är fördelade på 4 stycken 2 rok (65 kvm), 29 stycken 3 rok (77-81 kvm) och 15 stycken 4 rok (95 kvm). Varje lägenhet ligger i markplan och har egen uteplats och förråd. 

Radhusen är belägna med generösa grönytor mellan sig och en gemensam lekplats mitt i området. 2018 byggdes ett nytt gemensamt gårdshus på Ingenjörsgatan 28, bestående av 3 stycken tvättstugor med modern utrustning och självdoserande maskiner för miljön. Här kan du boka tvättpass dygnet runt med hjälp av din tagg.

På området finns det gott om fria parkeringsplatser, men för den som vill förvara bilen under tak finns det garageplats att hyra. Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.

Ingenjörsgatan 18-36 & Disponentgatan 15-33

Kvarteret Vargen uppfördes i mitten av 60-talet och består av 40 stycken radhuslägenheter med egen altan och trädgårdstäppa åt söder. Lägenheterna är fördelade på 10 stycken 1 rok (43 kvm), 20 stycken 2 rok (57-58 kvm) och 10 stycken 3 rok (73 kvm).

I området finns det stora grönytor och en stor lekplats. 2018 byggdes ett nytt gemensamt gårdshus på Ingenjörsgatan 28, bestående av 3 stycken tvättstugor med modern utrustning och självdoserande maskiner för miljön. Här kan du boka tvättpass dygnet runt med hjälp av din tagg.

Samtliga 3 rok-lägenheterna och hälften av 2 rok-lägenheterna har eget garage i anslutning till lägenheten, men för den som vill finns det även garage att hyra på området. Det finns även fria parkeringsplatser. Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.

Östergatan 5 & Fabriksgatan 2

Kvarteret Svärdet invigdes 27 Maj 2016 och är vårt mest centrala bestånd beläget enbart ett stenkast från torget. De 28 moderna lägenheterna är fördelade på hälften 2 rok (67-72 kvm) och hälften 3 rok (72-51 kvm) och samtliga har en stor inglasad balkong. Lägenheterna har välutrustade kök med diskmaskin och vackra klinkergolv i hall och kök samt ekparkettgolv i övriga rum. Badrummen är helkaklade och utrustad med tvättmaskin och torktumlare.

Hiss finns som tar dig upp till fjärde våningen där förråden är belägna. Lägenheterna längs med Östergatan är byggda med utökad tillgänglighet för att underlätta exempelvis kvarboende. Kabel-TV ingår som standard och alla våra lägenheter är utrustade med fiber.

 

Stafettgatan 3

På trevliga Västervången, med bara kilometern till centrum, flyttade de första hyresgästerna in på Hallen 4 i maj 2019. De 16 lägenheterna är praktiska, moderna och ljusa, hälften 1 rok (35 kvm) och hälften 2 rok (45 kvm). 

Lägenheterna har hög standard med helkaklade badrum med egen kombitvättmaskin och parkett på övriga ytor. Tvåorna har härligt gröna balkonger. Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber. Husen omges av en lummig liten trädgård med bänkar och det finns både cykelställ och parkering. Husen har även porttelefon och förråd finns på gården.

Odengatan 12

Denna trevliga lilla fastighet byggdes 1930 och inhyser idag 4 stycken lägenheter. De är fördelade på 4 stycken 2 rok (46-64 kvm).

Tvättstugan finns i källaren och fastigheten saknar hiss. Kabel-tv ingår som standard och alla lägenheter är utrustade med fiber.