Våra fastigheter

Lyssna

Österlenhem erbjuder lägenheter i fyra trevliga orter i Tomelilla kommun. Här kan man välja mellan attraktiva marklägenheter och lägenheter i flerfamiljshus.

De flesta lägenheterna finns i tätorten Tomelilla. Därefter följer Brösarp, Smedstorp samt Lunnarp.

Nästan två tredjedelar av bostäderna består av marklägenheter med egen liten trädgårdstäppa. Det är en mycket populär boendeform bland såväl barnfamiljer som ensamstående och seniorer. Att bo i marklägenhet är nästan som att bo i egen villa men att ha den service som en hyresrätt innebär.

Lite mer om Tomelilla på Österlen

Här finns ett rikt utbud av fritidsaktiviteter med en mycket vacker 18-håls golfbana och storslagen natur.
Tomelilla är en turistkommun mitt i "madariket" med ett, i synnerhet under sommartid, stort nöjesutbud och en livaktig kulturell verksamhet med bl a stort konstutbud.

I kommunen finns knappt 1.700 företag, varav 600 är jordbruksföretag. Näringslivet består huvudsakligen av mekanisk industri, livsmedelsindustri och handelsföretag. De största företagen är Skånemejerier, Swegon, IngelstaKalkon och Bo Ohlsson AB. Även Tosselilla finns här.
Tjänsteföretag etablerar sig gärna här - nära flygplatserna i Kristianstad och Sturup.

Med Öresundsbron är det nära till Kastrup och Köpenhamn. Dessutom finns färjeförbindelser till Polen och Bornholm nära oss.

Barnomsorgen är fullt utbyggd och skolorna är nybyggda eller nyrenoverade. Varje läsår pendlar ett hundratal grundskoleelever från grannkommunerna till Tomelilla för undervisning.
Sedan flera år är det fler som flyttar in än ut i kommunen. Naturen finns till skänks och många har valt att flytta hit för att uppleva ålderns höst. Äldreomsorgen är också väl utbyggd.

Idag erbjuds stora luftiga lägenheter med hiss i Tomelilla, välutrustade marklägenheter i Brösap, Lunnarp, Onslunda, Skåne Tranås, Smedstorp, Spjutstorp och i Tomelilla. Eget litet hus kan erbjudas i Brösarp, Onslunda och Tomelilla.

Österlenhems broschyr - klicka på bilden ovan!