Söka bostad

Du som bor i hyresrätt behöver ta med en skriftlig boendereferens till visningen. Din hyresvärd får gärna använda sig av blanketten nedan. 

För att stå kvar som sökande behöver du uppdatera din registrering en gång var sjätte månad (inom 185 dagar) annars tas du bort som sökande. Du uppdaterar din registrering genom att logga in på bostadskön/min sida. Du loggar in med ditt personnummer och din personliga PIN-kod (Inte BankID).

När du loggar in, passa gärna på att uppdatera dina uppgifter. 

De som har gått vidare till lägenhetsvisning får i regel ett mail inom ett par arbetsdagar från att annonsen har tagits ner. De som tackar ja till lägenheten och blir erbjuden lägenheten i första hand brukar få besked inom en arbetsvecka.

Meddelande om att man inte har fått lägenheten går ut till samtliga som har sökt lägenheten så snart vi har ett signerat kontrakt med en ny hyresgäst.

För att söka lägenhet behöver du vara registrerad i vår bostadskö. Länken dit hittar du här nedan och på startsidan. När du är registrerad kan du göra intresseanmälningar på lediga objekt. Du kan göra tre intresseanmälningar åt gången. Dina aktuella intresseanmälningar kan du se under "min sida" när du är inloggad. När vi har tecknat kontrakt på en lägenhet som du har sökt släpper spärren och du kan söka en ny lägenhet. Tänk på att de uppgifter du anger i din profil är de uppgifter vi ser när du söker lägenhet och som vi baserar urvalet på.

Behöver du hjälp med att registrera dig kan du kontakta oss för att boka tid vid vår kunddator så kan vi hjälpa dig på plats. Har du inte möjlighet att göra intresseanmälan på egen hand kan du kontakta oss under vår telefontid. Du behöver kunna uppge din pin-kod för att legitimera dig och få hjälp.

Innan vi skickar en visningsinbjudan gör vi en kreditupplysning. Om kreditupplysningen inte visar på tillräcklig inkomst behöver du inkomma med handlingar som styrker att du har en anställning samt uppvisa lönespecifikationer för minst 6 månader tillbaka.

Om du är en av de sökande som kallats på visning får du en inbjudan till den mail du har angivit i din profil. Du har två dagar på dig att tacka ja till visningen. Saknar du mail kontaktar vi dig på det telefonnummer du har angivit, men får vi inte kontakt med dig inom ett par dagar kommer vi att gå vidare till andra intressenter. Det är viktigt att du loggar in på bostadskö/min sida och tackar ja till visningen. Har du inte möjlighet att gå på visningen går det bra att tacka ja osedd eller skicka någon vän i ditt ställe.

Uthyrningspolicyn är antagen av Österlenhem AB:s styrelse 27 maj 2021. Du finner gällande uthyrningspolicy som pdf-fil nedan.

Vi kan inte svara på vilken plats i kön du har. För varje lägenhet som annonseras på vår hemsida får vi en lista, sorterad på antal köpoäng, när lägenheten har tagits ner från annons. Därefter påbörjar vi urvalsprocessen. Då börjar vi med den som har mest köpoäng, kontrollerar att den uppfyller våra kriterier och arbetar oss vidare i listan tills vi har några stycken som går vidare i urvalsprocessen.