Min hyra

Autogiro är ett enkelt och smart sätt att betala sina räkningar på. Det är kostnadsfritt och innebär att pengarna för hyran dras automatiskt från ditt konto varje månad. Önskar du autogiro kan du skriva ut ett medgivande  och lämna in till oss. Du finner blanketten nedan. Medgivandet gäller till dess att du säger upp det hos din bank eller tills ditt hyreskontrakt upphör.

E-postfakturor gör att vi kan på ett snabbt, enkelt och billigt sätt kan distribuera hyresavierna. På detta sätt spar vi tillsammans på miljön, tid och pengar som vi istället kan lägga på underhåll av fastigheterna. Om du har en e-postadress ser vi gärna att du meddelar oss detta så vi kan aktivera e-postfakturor. Har du att dina avier går till en anhörig, god man e.d. går det givetvis bra att anmäla dennes e-postadress som mottagare av e-postfakturor.

 

Hyran ska betalas i förskott varje månad. Förfallodagen är alltid den sista vardagen före den månad som hyran avser. Tänk på att göra rätt prioriteringar vid akuta ekonomiska situationer – betala alltid hyran i första hand.

Om du inte betalar hyran i tid får du ett inkassokrav, vilket innebär en extra kostnad för dig. Vid upprepade betalningsförseningar riskerar du att förlora din hyresrätt. Om du inte betalar hyran efter inkassokravet kommer du att delges en uppsägning av ditt hyresavtal och därefter avhysas från din bostad. Ta kontakt med oss snarast om du vet att du inte kommer kunna betala hyran i tid.