Published:

Österlenhem - Meddelande från Österlen VA, gäller Smedstorp

"Ett preliminärt analyssvar visar otjänligt dricksvatten och kokningsrekommendation utfärdas som en försiktighetsåtgärd i Komstad, Listarum, Stiby, Gärsnäs, Tommarp, Östra Herrestad, Glivarp, Vranarp, Vallby, Gårdlösa och delar av Smedstorp (norr om järnvägen). Även boende mellan…

Bild på ett diplom
Published:

Österlenhem - Från aska till skog

I en del av våra fastigheter sker uppvärmningen med hjälp av pelletsbrännare och det blir en hel del aska av att elda med pellets. Som en del i vår omsorg för miljön ser kommunen och vi till att askan återinföras till skogen via Askungen Vital AB. För att läsa mer om detta får ni…

Published:

Österlenhem söker personal för grönyteskötsel

Vi söker trädgårdspersonal för skötselsäsongen 2022 (preliminärt april till september).I arbetsuppgifterna ingår yttre skötsel av grönytor, rabatter och häckar med mera.

Published:

Österlenhem - uppdatering arbetsrutiner gällande Covid-19

På grund av den ökande smittspridningen kommer vi åter att stänga kontoret för besök. Går inte ärendet att lösas över telefon går det bra att boka tid för möte.

Affisch med information, en bild på en bil, mobiltelefon och en QR-kod.
Published:

Österlenhem - Vad vill du testa?

Mobilitet på tvärs är ett stort Interreg-projekt där bland annat Tomelilla med. Projektet handlar om att undersöka och testa hållbara sätt att resa på "tvärs". Just nu letar de testpersoner till testcykla, billpool och grannbilen. Gå gärna in på deras hemsida, se länk Mobilitet…

Ett rum under uppbyggnad, trägolv med breda springor, oisolerade väggar
Published:

Österlenhem - uppdatering ombyggnationen av Östergatan 4-6

Byggnationen av plan 3 på Östergatan 4-6 fortskrider och det nya våningsplanet tar mer och mer form. För mer information om ombyggnationen kan du klicka på länken nedan.

Ett bord med en brandsläckare, chokladask, första-hjälpen-kit, honungsburk och en tygkasse.
Published:

Österlenhem - Adventstävligen är avslutad

Vi tackar alla som har deltagit i vår tävling och gett oss många fina beskrivningar av drömboenden och önskade tillval. Vi har lottat vinnarna och kommer att kontakta dem. Ni har bland annat berättat att ett drömboende är ett boende som kan anpassas utifrån familjesituation och…

Linoleumgolv mot parkettgolv
Published:

Österlenhem - ombyggnationen på Östergatan 4-6 fortskrider

Nu börjar det fina parkettgolvet och linoleummattan komma på plats på plan 1 och 2. På plan 3 fortsätter arbetet invändigt. För mer information om ombyggnationen kan du klicka på länken nedan.

Tomte i en släde som dras av 3 renar.
Published:

Österlenhem - Vinterbladet

I årets nyhetsbrev tar vi bland annat upp att vi ändrar våra öppettider, lite om vad som har hänt på bygg- pch underhållssidan med mera. Ni finner all information i texten nedan och önskar ni hellre öppna infobladet som pdf-fil finner ni filen Infobladet direkt nedan.

Cederpepparkakor på ett galler
Published:

Österlenhem - Recept cederpepparkakor

Här finner du ett recept på goda cederpepparkakor. Öppna filen Cederpepparkakor nedan för att spara ner eller skriva ut receptet.

Trevlig bakning!