Nyhet

Lyssna

Tomelilla kommun satsar på meröppna bibliotek

Visst har väl du som biblioteksbesökare velat besöka biblioteket ibland på tider som det inte är öppet. Nu finns möjligheten och först ut av de meröppna bibliotek som ska startas i kommunen är Onslunda bibliotek.

Nu kommer biblioteksverksamheten garanterat att infria dina förväntningar! Från och med hösten 2017 kan du få tillgång till biblioteket i Onslunda på årets alla dagar mellan kl. 8.00 – 21.00.

Allt du behöver göra är att teckna ett meröppetavtal med biblioteket och kvittera ut en tagg, så kan du själv botanisera i hyllorna när det passar dig! Du sköter själv både lån och återlämning på ett enkelt och smidigt sätt. 

För att kunna bli meröppetanvändare behöver du ha fyllt 18 år och registrera dig på biblioteket i Onslunda.  Vad kan du göra under meröppettid? Du kan låna och återlämna tillbaka böcker eller andra medier i självbetjäningsautomaten som är mycket enkel att använda. Du kan hämta reserverade böcker eller andra medier. Du kan använda den publika datorn och det fria wifi-nätverket. Du kan använda biblioteksrummet för att studera, läsa eller bara umgås i.

Välkommen till invigningen av Onslundas nya meröppna bibliotek!