Nyhet

Lyssna

Släng inte ljusslingan i soptunnan!

Snart är det första advent och dags att se över våra ljusstakar och slingor. Ibland fungerar de inte längre och då är det lätt gjort att kasta dem i soptunnan. Gör inte det! I Skåne kastas årligen över 130 ton elavfall i soptunnorna vilket motsvarar ca 130 sopbilar med bara elavfall. Om vi hjälps åt att minska på detta blir samhällsnyttan dubbel - dels hjälper vi till att avgifta kretsloppet från farliga ämnen och dels så återvinns värdefulla metaller som kan användas i produktion av nya varor. 

Här i Tomelilla kan vi lämna in elavfall på återvinningscentralen men vi har även möjlighet att lämna dem när vi handlar.  Vid ICA-butikerna i Brösarp och Tomelilla finns ett insamlingsskåp som vi kallar för ”Samlaren”. Här kan man lämna ljuskällor, småbatterier och småelektronik på ett enkelt sätt. Med småelektronik menas mobiltelefoner, rakapparater, eltandborstar och liknande.

ÖKRAB önskar er en riktigt mysig julmånad. Och glöm inte att lämna era gamla elartiklar och lampor till återvinningscentralen eller i Samlaren på ICA.