Nyheter

Isabell Ahl och Anna Hagenkötter i samtal.
Published:

Ny samarbetsmetod ska hjälpa unga från missbruk

Polisen och socialtjänsten i Tomelilla har under hösten provat en ny samarbetsmetod som hjälp för unga som riskerar att fastna i narkotikamissbruk.

En illustration föreställande Roboten Robin
Published:

Tomelilla kommun välkomnar roboten Robin

Robin är Tomelilla kommuns första digitala medarbetare. Robin är en mjukvarurobot som arbetar med uppgifter som är återkommande och utförs på samma sätt.

Två personer tittar på en surfplatta
Published:

Digitalisering på rätt spår

Idag släpptes Internetstiftelsens årliga rapport ”Svenskarna och internet”. I år har en särskild blick riktats på digitala samhällstjänster som levereras av stat, region och kommun.

En majoritet anser att de digitala tjänsterna underlättar vardagen. Rapporten tar också, likt…

Ballongutsläpp
Published:

Ängens förskola invigd

Idag, den 10 oktober 2019, invigdes Tomelilla kommuns förskola Ängen. Invigningen ägde rum med barnen i centrum, trollerishow, ballonguppsläpp och musik.

Flygbild över Tomelilla
Published:

Lugna gator är den stadskvalitet som värderas högst i Tomelilla

Stadsmiljön i Tomelilla har analyserats för att se vilka kvaliteter som uppskattas mest. Studien visar att gator med låga hastigheter är något som värdesätts i Tomelilla och lugna gator är den enskilt mest betydelsefulla kvaliteten för hur man upplever stadsmiljön.

En bild med siffrorna 50/50
Published:

Jämställt försörjningsstöd

Strax före sommaren tog familjenämnden beslut om att införa ett jämställt försörjningsstöd. Nu har individ- och familjeomsorgen börjat arbeta efter de nya rutinerna.

Det nya består i att försörjningsstödet delas helt lika mellan parterna i ett parförhållande.

- Nu gör vi så att…

Samhällsbyggnadschef Niklas Sommelius
Published:

Tomelillapodden#15

Samhällsbyggnadschef Niklas Sommelius diskuterar skilda ämnen som råkor, snabb bygglovshantering och kunden i centrum på riktigt.

Påse med logotypen för de globala målen
Published:

Kastanjeskolan deltar i tävling för en hållbar framtid

Kastanjeskolan har anmält sig till en tävling som hålls av InnoCarnival Skåne. Uppdraget till eleverna är att utveckla egna lösningar som kan bidra till de globala målen och Agenda 2030. Innovationerna kan ge svar på både globala och lokala utmaningar. 

I veckan har fyra klasser…

En kvinna knäpper sina händer över ett bord.
Published:

Gott betyg för personalen i äldreundersökning

Ett gott betyg på personalens bemötande, ensamhet är besvärande och informationen kan bli bättre. Det är vad äldre med hemtjänst eller i särskilt boende i Tomelilla generellt tycker om äldreomsorgen och sin situation. Det följer samma trend som i riket i stort.

Grön pil med texten + 20
Published:

Tomelilla klättrar i näringslivsranking

Tomelilla förbättrar sin plats på Svenskt Näringslivs årliga ranking med tjugo steg och hamnar därmed på övre halvan av landets kommuner med plats 112.