Nyheter

Helena Berlin
Published:

Trygghet ämne för ny turné

Nu är det dags för en ny turné till pensionärsföreningarna i Tomelilla. Denna gång är temat trygghet och säkerhet.

Tomelilla kommuns tf säkerhetssamordnare Helena Berlin kommer vara en av deltagarna tillsammans med Anna Hagenkötter, kommunpolis.

- Vi genomför just nu en rad…

Bild på Glokala Sveriges logotyp.
Published:

Tomelilla kommun deltar i Agenda 2030-projekt

I dagarna blev det klart att Tomelilla kommun, tillsammans med många andra kommuner och regioner, kommer delta i projektet Glokala Sverige.

Påskägg av sten
Published:

Dags att börja tänka på påsken

Julen är precis utrensad, men redan nu arbetar Tomelilla kommuns gatu- och parkenhet med påskdekorationer. Tidigare år har de ställt upp björkar med påskfjädrar på flera ställen i kommunen inför påsk. Men i år sker något nytt.

- Vi tyckte inte att det kändes bra ur miljö- och…

Ryttare och häst
Published:

Vem tycker du ska få Tomelilla kommuns idrottspris?

Var med och nominera någon som du tycker har gjort en stark insats på idrottens område under 2019. Det kan vara en enskild utövare eller ett lag, men de ska ha koppling till Tomelilla. Personen ska bo i kommunen eller ha annan tydlig koppling till kommunen. Och är det ett lag så…

God man
Published:

Vi söker gode män och förvaltare

Tomelilla-Ystad-Sjöbo överförmyndarnämnd söker fler gode män och förvaltare som vill göra en insats för vuxna personer som på grund av sitt hälsotillstånd är i behov av hjälp.

Frida Tiberini, EU-samordnare för Tomelilla och Sjöbo kommuner.
Published:

Förstudie för ny form av kollektivtrafik på landsbygden

Den 9 januari 2020 var tjänstemän från Sjöbo och Tomelilla kommun på Transportforum i Linköping och presenterade förstudien ”Framtidens kollektivtrafik på landsbygden” tillsammans med konsult från Tyréns. Rapporten kan bidra till att förbättra kommunikationsförutsättningar i…

Fixar-Malte
Published:

Låt Fixar-Malte hjälpa till

Nya telefontider för att boka hjälp

Allt hänger ihop
Published:

Allt hänger ihop på Tomelilla konsthall

Tomelilla Konsthall har producerat den interaktiv utställningen, Allt hänger ihop, baserad på flertalet av Anna Höglunds böcker och boksamarbeten. Utställningen pågår till och med den 8 mars.

Eva Persson, sjuksköterska, Marika Jönsson, undersköterska, Bodil Augustin Jeppsson, stödassistent, Ann Nilsson, kokerska, Christer Yrjas, kommunfullmäktiges ordförande.
Published:

175 år i tjänst

Sju medarbetare har uppvaktats efter att ha arbetat 25 år i Tomelilla kommun. Fyra av dem hade möjlighet att vara med under själva firandet och tackades där av kommunfullmäktiges presidium och kommundirektör Britt-Marie Börjesson.

- Kul att träffa medarbetare med så bred kunskap…

Tre personer i reflexjackor på ett vattenverk
Published:

Tomelilla och Simrishamns kommuner bildar gemensamt VA-bolag

Nu står det klart att Tomelilla- och Simrishamns kommuner bildar ett gemensamt driftbolag inom vatten- och avloppsverksamheten.