Nyheter

En kvinna knäpper sina händer över ett bord.
Published:

Gott betyg för personalen i äldreundersökning

Ett gott betyg på personalens bemötande, ensamhet är besvärande och informationen kan bli bättre. Det är vad äldre med hemtjänst eller i särskilt boende i Tomelilla generellt tycker om äldreomsorgen och sin situation. Det följer samma trend som i riket i stort.

Grön pil med texten + 20
Published:

Tomelilla klättrar i näringslivsranking

Tomelilla förbättrar sin plats på Svenskt Näringslivs årliga ranking med tjugo steg och hamnar därmed på övre halvan av landets kommuner med plats 112.

Tosterups slott
Published:

God mat finns det gott om i Tomelilla

En av alla mat- och dryckesproducenter i Tomelilla kommun, Tosterup, är i blickfånget på tisdag när tv-programmet Kockarnas kamp har säsongspremiär.

Elever går på en buss
Published:

Tomelillaelever i årskurs sju åker på säkerhetsmässa

Alla elever i årskurs deltar idag på en säkerhetsmässa för att bland annat lära sig mer om brand och olyckor, säkerhet när man använder Swish och betalkort, vad klassas som ett brott och kränkningar i sociala medier.

Minnessten över Eric Sigfrid Persson blir installerad av tom wallin
Published:

Minnessten på plats

Eric Sigfrid Persson, född i Tryde,var en av Sveriges främsta byggmästare och formgivare inom funktionalismen. Under tisdag 17 september kom en minnessten på plats på Gustafs torg i Tomelilla.

Hampus Månsson digitaliseringsstrateg
Published:

Tomelillapodden#14

Hampus Månsson berättar om sitt jobb som digitaliseringsstrateg och det positiva med att arbeta utifrån ” Sveriges minsta” digitaliseringsstrategi.

Deltagare samlade på trappsteg
Published:

Studieresa till Danmark

Vad är välfärd? Är det en tjänst från kommunen eller något som skapas tillsammans i lokalsamhället? Hur gör vi för att människor ska kunna fortsätta leva så oberoende som möjligt?

Fyra person står på en bro. Från vänster Niklas Sommelius, samhällsbyggnadschef, Britt-Marie Börjesson, kommunchef, Hampus Mårtensson, digitaliseringsstrateg och Armand Kranjc, samordnare på fritidsgården SOFFTA. Ingrid Järnefelt, bygglovschef och Désirée Lennklo, intendent konsthallen saknas på bilden.
Published:

Premiär för andra säsongen av Tomelillapodden

Nu lanseras den andra säsongen av Tomelillapodden. De nya avsnitten släpps varje månad med start idag 27 augusti.

kommundirektör Britt-Marie Börjesson
Published:

Tomelillapodden#13

I säsongens första avsnitt tar kommundirektör Britt-Marie Börjesson upp vad mod innebär för en chef och vad begreppet mellanrumsledare betyder för en verksamhet.

Här står personalen som jobbar på Mariamottagningen
Published:

Nyöppnad mottagning för unga

Nu har Mariamottagningen sydost i Ystad öppnat. Där kan unga med problem kopplade till alkohol eller droger få hjälp.