Nyheter

Årets vinnare av idrottspriset, Martina Andersson
Published:

Kunskap och styrka – vinnarna av kultur- och idrottspriset är utsedda

Nu är mottagarna av såväl Tomelillas kommuns kulturpris som idrottspris utsedda.

Nyby
Published:

Vi kopplar samman resurser och behövande i app

Tomelilla kommun använder appen Nyby för att koppla samman invånare som behöver hjälp med kvalificerade resurspersoner som vill bidra.

Published:

Polerade fordon och stolta elever

Kastanjeskolans teknikprofil har laddat i veckor för dagens EPA- och motorutställning. Nytvättade traktorer, nypolerade epor och skinande mopeder stod uppradade på Kastanjeskolans område under tisdagen.

- Det bästa med att köra EPA är friheten att kunna ta sig var man vill,…

Bild på Leif Sanberg, kommunstyrelsens ordförande och Britt-Marie Börjesson, kommundirektör.
Published:

Tomelilla klättrar uppåt i miljöranking

Tomelilla klättrar uppåt i Aktuell Hållbarhets ranking av Sveriges Miljöbästa kommuner 2020 och hamnar på tjugonde plats i kategorin mindre städer och landsbygdskommuner.

Barn och pedagoger på väg ut i skogen
Published:

Barn lär sig om miljön genom Skräpplockardagarna

I vår är hundratusentals barn med i Skräpplockardagarna, en kampanj från Håll Sverige Rent. I Tomelilla kommun deltar många skolor och förskolor och idag var det dags för Västervångens förskola att genomföra sin Skräpplockardag.

På Västervångens förskola är det en naturlig del i…

Äldre man med surfplatta
Published:

Flera sätt att hålla kontakten med äldre på boenden

Hemma finns anhöriga som inte längre kan hälsa på sina äldre. På våra boenden finns äldre som kan tycka att ensamheten börjar bli påfrestande. Därför vill Tomelilla kommun skapa bås av plexiglas där möten kan möjliggöras. Dessutom finns det nu datorer och surfplattor på alla…

Bild på Martin Wassenius, kommunvägledare
Published:

Tomelillapodden #20

Tomelilla kommuns digitala satsningar förbättrar kontakten mellan kommun och invånare, oavsett om man väljer den digitala eller den analoga vägen in. Martin Wassenius, kommunvägledare, berättar om jobbet i Tomelilla direkt, kommunens kontaktcenter. 

– Tomelilla direkt ska vara…

Knut på rep
Published:

Nu lanseras Krångelportalen

En del av kommunens invånare och företag tycker att det är onödigt krångligt att ha kontakt med Tomelilla kommun. För dem lanserar vi nu Krångelportalen. Genom den vill vi minska krångel som drabbar invånare och företag i kommunen.

Bild från Kåseholm där ett bord dukas av tre personer
Published:

Förstudie genomförs i samarbete mellan Tomelilla kommun, Kåseholms slott och Matrundan Österlen

Tomelilla på Österlen är sedan länge en plats där matproduktion är i centrum. En förstudie inom projektet 55ºN undersöker nu förutsättningarna för att starta upp ett kulinariskt kunskapscenter. Målbilden är en innovationshubb för hållbar utveckling och kreativa matnäringar.

Published:

Ny plattform för e-tjänster med Mina sidor

Tomelilla kommun fortsätter skapa digitala tjänster. Idag, tisdag 5 maj, släpps kommunens e-tjänster i en ny kostym och tillsammans med detta lanseras Mina sidor.