Nyheter

En kommunanställd spelar in en podd
Published:

Tomelillapodden #12

Paula Olsson jobbar som stödassistent på ett gruppboende, studerar till stödpedagog samtidigt som hon sprider kunskap om vårdyrkena i rollen som vård- och omsorgsambassadör.

Verkeån
Published:

Stipendium till vattenprojekt

I tisdags, 18 juni, delade Sten K Johnsson stiftelse ut ett stipendium på 75 000 kr som gick till projektet ”Allt hänger ihop” där Tomelilla kommun är projektägare. Projektet valdes bland 634 sökande i Skåne.

Medlen kommer användas till att ta fram en kortfilm om havet, åarna på…

Published:

Strålande nyheter från Ökrab

Juni, sommar och stundande semestertider. Inte riktigt säker på vilken dag det var sopbilen skulle komma. Bara lugn. Nu lanserar Ökrab ”Tömningskalendern” på okrab.se. En tjänst på deras hemsida där du via din adress får reda på exakt vilka dagar dina kärl kommer att tömmas.…

Två par händer som håller små dekorationshjärtan
Published:

Kontaktpersoner och familjehem sökes

Har du ett intresse av att ge andra människor en bättre vardag? Vill du vara ett stöd för barn och unga som behöver en stabil förebild?

Just nu letar vi efter en kvalificierad kontaktperson till en tonåring och ett familjehem till ett barn i förskoleåldern.
Anmäl ditt intresse…

Karta över villagatan
Published:

Utbyggnad av cykelväg

2019-06-13

Nu är det dags att påbörja utbyggnaden av cykelväg på den östra sidan av Villagatan, mellan Disponentgatan och Lindesborgsvägen. Det kommer även ske ett byte av vattenledningen på den här sträckan. Arbetet kommer påbörjas under vecka 24 och har delats in i två…

affisch över evenemanget: ett äventyr för hela familjen, från källa till hav
Published:

Familjedag med vattentema

Häng med och lär dig mer om livet över och under vattenytan. Vilka djur trivs var? Vi jämför djuren i Kabusaån med djuren i Östersjön. Hur kan vi ta reda på vattnets hälsa?

Johan Holmqvist skolchef
Published:

Klart med ny skolchef i Tomelilla kommun

Johan Holmqvist – så heter Tomelillas kommande skolchef. Han efterträder Bengt Persson som i september går i pension.

Published:

Två pris till tre pristagare

Nu är mottagarna av såväl Tomelilla kommuns kulturpris som idrottspris utsedda.

Det blir sångaren, låtskrivaren och Tomelillabon Ola Magnell som tillsammans med Lunnarps BK får dela på kulturpriset. Under 2018 var Ola Magnell aktuell med ”Ord och inga visor”, en samlingsbok med…

En kommunanställd spelar in en podd
Published:

Tomelillapodden #11

I detta avsnitt berättar hållbarhetsstrateg Ida Abrahamsson om hur kommunen arbetar för bättre miljö i både stor och liten skala.

Ida Abrahamsson vill att det ska bli en självklar del av vardagen att göra hållbara val samtidigt som man inte kan gå runt och ha miljöångest när…

Foto på kommunchefen i Tomelilla Britt-Marie Börjesson
Published:

Tomelillapodden #10

I senaste avsnittet kan du lyssna till kommundirektör Britt-Marie Börjesson i ett samtal som handlar om digitalisering av samhälle och kommun.