Nyheter

Flytta eller minska din elanvändning på vardagar 8.00-11.00 och 16.00-19.00
Published:

Flytta eller minska din elanvändning

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter.

Bild på Synas logga för utmärkelsen Bästa tillväxt 2022
Published:

Tomelilla på andra plats i utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Skåne

Näringslivet i Tomelilla utvecklas stabilt och växer på bred front. Enligt Synas ranking har Tomelilla kommun den näst bästa företagstillväxten i Skåne län.

Published:

Välkommen till en kväll om psykisk ohälsa

Välkommen till filmvisning och samtal där filmen Drömprinsen av Jessica Nettelbladt visas. Filmen är en katalysator för djupgående samtal kring självmord, psykisk ohälsa och utanförskap. Det blir panelsamtal och artisten Helena Josefsson uppträder.

När: 15 december klockan 18.00

Översiktsbild ovanifrån av bostadsområde i Tomelilla.
Published:

Trygghetsmätningens resultat 2022

Resultatet från polisens stora trygghetsmätning har kommit. Av 900 enkäter som skickades ut i Tomelilla, svarade nästan 60 procent; 528 personer.

Svaren består av en gradering den svarande gör utifrån hur man upplever olika bekymmer fär man bor. Det kan vara såsom buskörning,…

Published:

Tomelilla visar vägen till fossilbränslefritt

I Tomelilla kommun har vi på sju år minskat våra utsläpp av koldioxid med 57 procent. Nu blir resan dit en del av ett metodstöd tänkt att inspirera och stötta andra kommuner eller verksamheter i deras arbete för att bli fossilbränslefria.

 

Ansiktsbild på Magnus Nilsson
Published:

Ny HR-chef

Magnus Nilsson heter Tomelilla kommuns nye HR-chef. Det är med en stor vana från HR-området som han kommer till Tomelilla. Uppdrag för stora företag som Sandvik och Alfa Laval har under karriären varvats med arbete inom offentlig sektor såsom Arbetsmarknadsverket och Helsingborgs…

Published:

Nya öppettider för återlämning av hjälpmedel

Välkommen till Industribyn 22.

Socialsekreterare vid datorn.
Published:

Nu kan du chatta med socialtjänsten

Den som behöver råd och stöd från socialtjänsten får nu ytterligare en väg in. Från och med 5 december är det möjligt att chatta med en socialsekreterare vid fyra tillfällen i veckan.
– Vi vill helt enkelt öka tillgängligheten. Vi ser att målgruppen använder sig av digitala…

Published:

Europa Direkt Sydskåne håller konferens i Ystad för mänskliga rättigheter

Kom och delta i en dynamisk dialog mellan talare, lokalpolitiker, civilsamhällesorganisationer och skolelever från hela sydöstra Skåne! Temat är mänskliga rättigheter och fokus ligger på Ukrainas kamp.

En nyfiken groda fångad av Sara Håkansson
Published:

Nominera din favorit till årets miljö- och naturpris

Tillsammans med Naturskyddsföreningen i Tomelilla har kommunen instiftat ett miljö- och naturpris som delas ut varje år. Du kan nominera din favorit till och med 31 december.