Nyheter

Flagga med kommunens logotyp
Published:

Bra betyg till företagsklimatet i Tomelilla

Tomelilla hamnar över genomsnittet i Sverige när Svenskt Näringsliv presenterar sin årliga undersökning om det lokala företagsklimatet.

Foto på ben och fötter i ring.
Published:

Kastanjeskolan genom elevers bilder

”Detta är vår skola – här är VÅR bild av den” – så inleds fotoboken som tillsammans med en utställning är resultatet av ett samarbete mellan Kastanjeskolan och Tomelillabaserade fotografen Lina Karna Kippel.  Under våren har elever i årskurs 8 och 9 inom Elevens val bild jobbat…

Porträttbild med Agneta Gullstrand.
Published:

Agneta Gullstrand ny skolchef

Det är med en gedigen erfarenhet från olika delar av skolverksamhet som Agneta Gullstrand axlar uppdraget som ny skolchef i Tomelilla kommun.

Hon började som mellanstadielärare inom Malmö stad, för att därefter bli rektor och senare chef för modersmål. Senast kommer hon som chef…

En kopp kaffe på ett träbord
Published:

Välkommen på näringslivsfrukost 26 maj

Varmt välkommen till frukost och trevliga samtal med företag, politiker och tjänstepersoner. Vi får denna morgon möjlighet att samtala med Tomelilla kommun och fastighetsägarna om framtida Tomelilla.

Tid: Fredag 26 maj 7.30-9.00. Mingel och frukost startar 7.30, mötet startar…

Två personer som tittar på en dator
Published:

Bygglov får högt betyg av företagen i Tomelilla

När resultatet från Insikt presenteras hamnar Tomelilla kommun på plats 33 av alla deltagande kommuner i landet, för sin hantering av bygglov. Insikt är en återkommande kvalitetsmätning av kommunernas myndighetsutövning och service mot företag.

Datorgenererade renar med kristallhorn
Published:

VÄVDA RUM – Sveriges största utställning med virtuell offentlig konst

Vernissage lördagen den 20 maj kl. 12.00 i Föreläsningssalen, Kulturhuset i Tomelilla.

Under sommaren arrangerar Tomelilla Konstförening utställningen Vävda rum - Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst. Vävda rum har vernissage den 20 maj samtidigt på drygt…

En webbkamera filmar kommunfullmäktige
Published:

Webbsändning av kommunfullmäktige

Följ kommunfullmäktiges sammanträden live via webben. Nästa kommunfullmäktige startar klockan 19.00 den 8 maj. Det går också att se och lyssna på sammanträdena, eller de delar du vill, i efterhand.

Published:

Var med och påverka ny översiktsplan

Kommunen arbetar med att ta fram en ny översiktsplan. Den nya planen ska ta sikte på hur mark- och vattenområden ska användas på lång sikt. Nu pågår ett dialogarbete där du kan vara med och påverka.

Porträttbild av Stefan Persson.
Published:

Till final på Framtidsgalan

Stefan Persson, verksamhetsutvecklare i Tomelilla kommun, är en av årets fem finalister till utmärkelsen Årets insats som delas ut på Framtidsgalan 29 maj.

- Jag är såklart både hedrad och stolt över att ha blivit nominerad, säger Stefan Persson. Oavsett hur det går i finalen…

Från vänster vinnare Årets entreprenör Nedrabygård Lamm och Årets landsbygdsföretagare Bollerups naturbruksgymnasium
Published:

Årets vinnare av näringslivspriser

Vinnarna i de kategorier som Tomelilla kommun delar ut: