Nyhet

Lyssna
  • Britt-Marie Börjesson - ny kommunchef

Nu är den nya kommunchefen utsedd

I slutet av februari 2018 börjar Tomelilla kommuns nya kommunchef. Hon heter Britt-Marie Börjesson och kommer närmast från tjänsten som omsorgsdirektör i Helsingborgs stad.

Britt-Marie har lång erfarenhet av arbete inom kommuner och offentlig sektor och brinner för frågor som handlar om samhällsutveckling.

- Jag känner att Tomelilla kommun har en hög ambition när det gäller att jobba framåt och ständigt utveckla verksamheten. Och det är viktigt för mig! Jag vill arbeta utifrån de utmaningar som finns och sätta mål som skapar kvalitet för de som bor i kommunen, säger Britt-Marie.

Hon är också mycket intresserad av de möjligheter som den digitala utvecklingen ger kommunerna. Tomelilla kommun arbetar redan aktivt med digital utveckling och har precis inlett ett treårigt projekt där kommunens verksamheter ska genomlysas för att genom digitala tjänster kunna erbjuda invånarna ännu bättre och mer tillgänglig service. Det är något som Britt-Marie ser fram emot att bli en del av.

Före åren i Helsingborg har Britt-Marie bland annat arbetat som kommunchef, socialchef och förvaltningschef i kommunerna Varberg, Mark, Hylte och Tranemo, samt några år som socialdirektör på Länsstyrelsen i Västra Götaland och Socialstyrelsen.

Kommunalrådet Leif Sandberg (C) är mycket nöjd med rekryteringen:

- Med Britt-Marie får vi en mycket erfaren ledare som är en positiv möjliggörare. Hon jobbar strukturerat utifrån mål och planer, vilket jag hoppas kommer att ge resultat både i form av bättre service till invånarna, men också bra arbetsförutsättningar för kommunens medarbetare.

Men Österlen är inte nytt för Britt-Marie.

- Vi har besökt området varje år sedan länge och hela familjen älskar Österlen. Eftersom jag är intresserad av mat, konst, trädgård och inredning så är ju detta helt rätt ställe att vara på, säger Britt-Marie.

Britt-Marie, som är 55 år, och hennes man Lennart bor i Varberg, men har redan börjat leta boende på Österlen. Tills vidare kommer de att dela sin tid mellan de två platserna. I familjen finns också vuxna utflugna barn, samt två katter.