Nyhet

Lyssna

Lindesborgsskolans vårshow

I år har Lindesborgsskolan valt att satsa på estetiska profiler som elevens val. Under höstterminen har skolans elever fått chansen att testa på de olika inriktningarna innan de vid jul fick välja sina profilämnen. Därefter har eleverna i teater, dans och musik arbetat 90 minuter/vecka med en show som visades upp torsdagen den 17 maj.

Under dagen gjorde ca 90 elever totalt tre shower för en publik på över 500 personer.
Fokus var på elevernas lust att stå på scenen och inkludering av alla som ville delta. Eleverna  i skapande hade varit med och skapat rekvisita till showerna och vår Kultur Crew bestående av utvalda elever i årskurs fyra och fem skötte arbetet bakom scenen på ett exemplariskt sätt.

Härnäst ska showerna ut på turné till kommunens övriga skolor så att även de får njuta av elevers verk.

 - Det pratas mycket om att den svenska skolan hamnat efter i PISA-undersökningar. Det finns en del gemensamma nämnare för de länder som presterar bra i dessa undersökningar och en av dessa nämnare är medvetna satsningar på estetiska ämnen som en betydande och integrerad del av skolan.
Där finns mängder av forskning som visar på hur resultaten i övriga skolämnen förbättras kraftigt av estetiska satsningar och framför allt färdigheter där problemlösning, samarbete och socialkompetens ingår utvecklas markant av sådan verksamhet. Så när ditt barn har exempelvis musiklektion så övar hen samtidigt upp sina matematikkunskaper och när hen går på teater övar den upp just de förmågor som senare i livet kommer göra henom till en mera framgångsrik person säger Pouya PG Golrou, dramapedagog och showansvarig