Nyheter

Webbinarium 25 januari

Har du en stark affärsidé men saknar kapital att komma igång, eller kanske är du igång men behöver stöd för att tex. lansera på en ny marknad? Då kan riskkapital eller crowdfunding vara något för dig!

På detta webbinarium kommer du att få tips och exempel. Vi resonerar även kring hur en riskkapitalist tänker och vad du behöver veta om du söker en ”affärsängel”.

När? 25 januari klockan 12:00-13:00
Var? Livestreamat evenemang
Hur? Anmäl dig på https://europadirektsydskane.se/vagentillpengarna6


Riskkapital, Sven Totté, Almi. Case: Clara Norell, Svensk Hampaindustri

Riskkapital är en insats, ofta tidsbegränsad, som en finansiär gör i ditt företag för att kunna få avkastning i framtiden. Gemensamt för allt riskkapital är att hela eller delar av kapitalet kan gå förlorat om inte företaget utvecklas som planerat. ”Affärsänglar” kallas
de aktörer som går in med kapital och erfarenhet för att hjälpa andra entreprenörer. Sven Totté, rådgivare på Almi, kommer att berätta mer om möjligheter med riskkapital. Han berättar även om EU-finanseriade Investement Readiness in Skåne, ett initaitv som hjälper företag som letar riskkapital. Du får även träffa Clara Norell på Svensk Hampaindustri som berättar om sina erfarenheter av att pitcha för affärsänglar.


Crowdfunding, Sven Totté, Almi. Case: Susan Bolgar, Kivik Art Centre

Crowdfunding innebär att många olika personer hjälper till att finansiera ditt företag med små summor. Ofta sker stödet anonymt genom olika digitala forum. Sven Totté, Almi, ger dig tips hur du kan prova crowdfunding. Du får även lyssna på Susan Bolgar, Kivik Art Centre, och höra hur de finansierat skulpturer med hjälp av engagerade personer.

Detta webbinarium arrangeras av Europa Direkt Sydskåne tillsammans med Innovationscenter för landsbygden.