Nyheter

Vinnarna av kulturpris och idrottspris är utsedda

Nu är mottagarna av både Tomelillas kommuns kulturpris och idrottspris utsedda.

Kulturpriset tilldelas i år Kjell Nilsson.

En Tomelilla-profil som har varit verksam konstnär i över 40 år. Med sitt breda konstnärskap fortsätter han att sätta avtryck i såväl Tomelilla som Österlen och långt utanför regionens gränser. I kulturlivet är han en drivande kraft som dessutom gjort det möjligt för fler att vara aktiva, bland annat genom sina många föreningsengagemang. Kjell Nilsson har genom kultur, kreativitet och innovation berikat tillvaron för Tomelilla-bor i alla åldrar.

Årets idrottspris delas i år mellan Tobias Beijer och Joacim Lindholm.

Tillsammans har Tobias Beijer och Joacim Lindholm satt footgolf och Tomelilla på kartan för människor i hela Sverige, ja i hela världen. De anordnade Sveriges första VM-kval i footgolf mitt under pandemitider dessutom. Deras passion för denna relativt nya sport har gjort dem till ambassadörer, inte bara för kreativiteten i idrottslivet, men också för de ideella krafter som gör skillnad för den aktiva fritiden. Med hjärta och engagemang har dessa två Tomelilla-bor breddat kommuninnevånarnas utbud för en aktiv och meningsfull fritid och därigenom främjat folkhälsan.


Kulturpriset och idrottspriset delas årligen ut till en person, grupp eller förening som har gjort en värdefull och uppskattad insats inom kultur eller idrott. Kultur- och fritidsnämnden i Tomelilla kommun utser pristagarna efter nomineringar av allmänheten.