Nyheter

Vi stänger flera verksamheter

Uppdaterad info 20201222

 

Med anledning av restriktioner för att förhindra spridning av covid -19, har vi stängt vissa verksamheter till och med 24 januari 2021. Andra har begränsat öppet.

Dessa kultur- och fritidsverksamheter är stängda till och med 24 januari 2021:

Biblioteken i Tomelilla, Brösarp, Onslunda och Smedstorp

Detta kan du fortsatt göra under perioden:

 • låna en e-bok per vecka eller lyssna på en e-ljudbok
 • se strömmad film via Cineasterna och Viddla. Du kan låna upp till fyra filmer per månad från respektive tjänst, lånetiden är 48 timmar.

Detta kan du inte göra:

 • lämna eller låna böcker
 • reservera böcker
 • beställa fjärrlån
 • kopiera eller skriva ut
 • besöka meröppet bibliotek

Förseningsavgifter kommer inte tas ut under denna period - läs dina lånade böcker i lugn och ro och lämna dem när vi öppnar igen.

Behöver du nå biblioteket, finns vi på telefon 0417-181 90, mån – fre kl.11-16, förutom 23/12 och 5/1 då du når oss mellan kl. 11-14.

Du kan också mejla till biblioteket@remove-this.tomelilla.remove-this.se. De digitala tjänsterna når du direkt på www.biblioteksso.se.

Konsthallen

Pågående och planerade utställningar påverkas på följande sätt.

 • Utställningarna GunnarSmoliansky - One Picture at a Time samt Lars Grönwall - Cigarrhandlarens brorson förlängs och visas till och med 28 februari 2021.
 • Utställningen AllTID Textil kommer att visas under 2022.
 • Stiftelsen Tomelilla konstsamlings utställning 3 x Trotzig skjuts fram och öppnas 6 mars 2021.

Österlenbadet

 • Alla gällande årskorts slutdatum flyttas fram motsvarade den tid vi håller stängt. Har du ett sådant kort, behöver du inte göra någonting. Vi löser det direkt i vårt digitala system.
 • Simskolan flyttas fram.

Grupp 1 startar därmed 1 februari 2021 och grupp 2, 12 april.

Om du på grund av detta inte kommer kunna behålla bokad plats, kontakta oss på osterlenbadet@remove-this.tomelilla.remove-this.se.

Samtliga sporthallar

Verksamhet kopplat till grundskola fortsätter dock.

Dessa kultur- och fritidsverksamheter är inte stängda:

Soffta fritidsgård

Soffta fritidsgård fortsätter med små grupper utomhus. För att kunna göra detta, behöver vi justera öppettiderna för dig som går i 7:an och 8:an till:

ons kl.18-20
tor  kl.18-20
fre  kl.15-20
lör  kl.15-20
sön kl.14-20

Vi planerar också för att starta upp verksamhet digitalt. Till dessa digitala mötesplatser kommer också unga födda 2004 eller tidigare (upp till det år man fyller 18) kunna vara med. Vi kommer att ses på detta sätt onsdagar – torsdag kl. 20-21, fredagar kl. 20-22, lördagar-söndagar kl. 20-21. Vi återkommer med mer information om hur och när vi börjar.

Kulturskolan

Just nu är kulturskolan stängd för terminen, men kommer kunna fortsätta som tidigare i kulturhusets lokaler när vårterminen börjar vecka 3. För att komma till kulturskolans lokaler, kommer man kunna gå in från kulturhusets baksida.

Konstgräsplan och skatepark

Idrotts- och fritidsaktiviteter är viktiga för folkhälsan men bör bedrivas på ett sätt som minimerar risken för trängsel.

Läs mer i Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd (pdf).

Besluten gäller från och med fredag kväll, 18 december 2020.

Detta kan komma att ändras utifrån nya restriktioner kopplat till förändrat smittläge.