Nyheter

Vi skriver avtal med Grön arena-gård

Tomelilla kommun skriver avtal med Eriksgård för att erbjuda brukare i olika verksamheter en grön oas med tillgång till djur som kaniner, hundar, katter, kor, hästar och höns.

 

− Vi är glada och stolta över att kunna erbjuda många en möjlighet att få ta del av Eriksgård och allt som finns där, säger socialchef Viweca Thoresson.

  Eriksgård, där Birgitta Hüllert och Per Andreén bor, ligger på Österlen i Brösarps backar och är en godkänd Grön arena-gård. Det är framför allt Birgitta Hüllert som driver verksamheten på gården och kommer att träffa de brukare som kommer att besöka Eriksgård.

  − Grön arena handlar om att komma tillbaka till naturen, djuren och lugnet. Det är en grund som är viktig för oss alla. Miljön här ger oss många möjligheter, det finns ingen hejd på vad vi kan hitta på här, säger Birgitta Hüllert.

  Till en början kommer brukare knutna till socialtjänsten eller vård och omsorg ha möjlighet att tillbringa tid här, men längre fram är det möjligt att fler verksamheter knyts till Eriksgård.

  Här finns en fristående korsvirkeslänga som används både för samling, matlagning och övernattning. Här finns också en storlagen utsikt och en bäck som rinner genom trädgården. På gården finns möjlighet att ta hand om till exempel hästar, kaniner, katter och hundar.

  − Vi har gjort ett aktivt val att öka närvaron av djur inom vården. Grön arena-gård är en av våra satsningar som kan bidra till en höjd livskvalitet för våra brukare och samtidigt en ökad samverkan med civilsamhället, säger Viweca Thoresson.

  Grön arena är ett koncept inom Hushållningssällskapet som syftar till utveckling av gårdar som erbjuder tjänster inom social omsorg, skola och hälsa.