Nyheter

Vi fortsätter rusta upp lekplatser

I veckan togs första spadtaget för upprustningen av lekplatsen på Videgatan i Tomelilla tätort. I november beräknas lekplatsen vara klar och öppen för skratt och lek.

För en tid sedan inledde kommunen en satsning på lekplatser, vilket resulterat i att de stora byarna fått nya, uppskattade lekplatser. Lekplatsen på Videgatan är en av flera lekytor i Tomelilla tätort som nu rustas upp.

– Lekplatsen på Videgatan kommer att få motoriktema. Lekattraktionerna kommer fokusera på barnens förmåga att klättra, ta sig igenom hinder och använda kroppens finmotorik och grovmotorik. Det kommer att vara en lekplats för barn i alla åldrar, säger Rasmus Simonsen driftchef på Gata/Park.

Lekplatsen på Videgatan kommer att vara byggd av nästan enbart naturmaterial som robinia och lärk. Även fallunderlaget kommer vara i naturmaterial, i form av bark, för att lekplatsen på ett så naturligt sätt som möjligt ska smälta in i skogsbacken som ligger i anslutning.

– Hela skogen inbjuder redan till lek, så detta blir ett komplement till den naturliga lekplatsen som är där. Vi kommer även att uppföra en grillplats, bänkar, bord och soptunna för att hela familjen ska kunna sitta här och trivas, säger Rasmus.

Totalt kommer sex lekplatser i tätorten att rustas upp. Näst på tur efter Videgatan är Sölvegården som ska påbörjas i år. Därefter följer Norreplan och Marknadsgatan nästa år och Tingvallavägen och Hovslagaregatan under 2023. Sedan tidigare har de två lekplatserna i Stadsparken renoverats.