Nyheter

Vem vill du se som miljö- och naturpristagare 2023?

Nu är det dags att nominera till Tomelillas miljö- och naturpris. Vem eller vilka tycker du förtjänar priset? Skicka in din nominering!

Kommunen delar tillsammans med Naturskyddsföreningen i Tomelilla ut ett miljö- och naturpris för att uppmuntra och uppmärksamma åtgärder och engagemang för livskraftig natur och ren miljö. Vinnaren – som kan vara en enskild person fast boende i kommunen eller en grupp, organisation, förening eller ett företag med verksamhet här – erhåller 10 000 kronor.

– Det är extra viktigt att sätta fokus på miljö- och naturfrågor i dessa tider, säger Eva Ditlevsen, ordförande i Naturskyddsföreningen i Tomelilla. Detta pris uppmuntrar krafter och initiativ som kanske inte syns annars. Pristagaren får ett erkännande som ger legitimitet, och med sin positiva gärning kan de även inspirera andra att värna om natur och miljö runt oss.

Förra året utsågs två pristagare; Mathias Kreissig för sitt arbete med Gårdlösaleden vid Smedstorp och Åsgårds gårdsbutik utanför Onslunda för sin omsorg om det närodlade och ekologiska. Vem eller vilka som får ta emot priset 2023 har du chansen att påverka. Priset delas ut i samband med Naturskyddsföreningen i Tomelillas årsmöte i mars 2024.

Nominera till Tomelillas mijö- och naturpris här!

Sista dagen att nominera kandidater för 2023 års pris är tisdag 31 oktober.