Nyheter

Vandringsutställning blev en succé

Tänk om jag hade en snabel – så heter Tomelilla konsthalls första egenproducerade vandringsutställning som år 2015 visades i Tomelilla. Den har sedan dess varit ute på turné i hela Sverige.

Utställningen Tänk om jag hade en snabel, är baserad på Owe Gustafsons välkända och älskade konstnärskap som spänner över mer än sex decenniers finurligt och signifikativt bildskapande. En del av utställningen är pedagogisk och interaktiv med särskilt fokus på barn och unga. Den behandlar Gustafsons bidrag till barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter, där besökarna på olika sätt ges möjlighet att arbeta med språkinlärning, sifferföljder och förhållandet mellan ljud och bokstav. 

- Det är otroligt glädjande att höra att utställningen haft 100 000 besökare på sin väg genom Sverige. Det har gett Tomelilla konsthall blodad tand och nu förbereder vi för nästa turné som blir Anna Höglunds utställning som vi visade förra året, berättar Désirée Lennklo, intendent på Tomelilla konsthall. 

Produktionen av utställningen och möjligheten att följa den på sin väg genom Sverige har gett teamet bakom utställningen erfarenheter som tagits till vara i senare produktioner. Désirée Lennklo menar att succén med utställningen aldrig blivit verklighet utan ett nära samarbete med konstnären.  

- Owe Gustafson har varit fantastisk att arbeta med under årens lopp och har i högsta grad aktivt bidragit till att utställningen har kunnat specialanpassats till respektive utställningsplats. Han har också lagt till nya verk i takt med att verk har sålts, säger Désirée Lennklo.

Tänk om jag hade en snabel visas just nu i Sjöbo konsthall med en digital visning på webbplatsen