Nyheter

Ung i Tomelilla

Kommunen har skapat nya sidor på tomelilla.se – Ung i Tomelilla – som riktar sig till dig som är barn och ung i Tomelilla. Här hittar du information som kan vara bra att ha, till exempel vad du kan göra på fritiden, grejer som har med skolan att göra, hur kommunen kan stötta dig om du behöver hjälp, hur du kan vara med och påverka det som händer i Tomelilla och andra bra tips.

Syftet med sidorna är att nå ut till dig som är ung. Du är en del av en viktig målgrupp som kanske inte brukar besöka kommunens hemsida så ofta, och som vi tycker att vi behöver satsa lite extra på. Det är viktigt för oss att du känner att du enkelt och snabbt hittar den information du behöver på våra sidor, och att du tycker att innehållet vänder sig till just dig.

Sidorna för barn och unga är ett samarbete mellan kommunerna i Ystad, Skurup, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn.

För att nå ut till så många som möjligt har vi nu en gemensam kampanj med de andra kommunerna. Den kommer att synas bland annat på olika ställen på nätet och på Skånetrafikens ombord-skärmar. Håll utkik – och tipsa gärna dina vänner! 

Kampanjfilmerna är kul! Kolla gärna på dem på vårt YouTube-konto.

Bakgrund

I 2014 års överenskommelse mellan Staten och Sveriges kommuner och Landsting, inom området psykisk hälsa, fanns ett grundkrav om webbaserad info för barn och unga. Och det fanns medel avsatta för att ta fram sådan info. För att utföra detta uppdraget gjordes en gemensam satsning i de sydöstskånska kommunerna (Ystad, Skurup, Sjöbo, Tomelilla och Simrishamn).

2016 arrangerades workshops tillsammans med ungdomar, som fick diskutera frågor som bland annat berörde hur målgruppen ser ut, hur man söker information och vilka behov som finns.

2017 bildades en projektgrupp med representanter från de delaktiga kommunerna, och arbetet i gruppen mynnade slutligen ut i hemsidorna för barn och unga.