Nyheter

Turistinfo dygnet runt i Brösarp

För att möta behovet av att själv kunna inhämta turistinformation när man önskar, har Tomelilla kommun låtit installera en större digital informationstavla i Brösarp.

Tavlan består av en pekskärm (touch screen) vilket gör den lätt att använda. Det är troligen den första större utomhuspekskärmen för information i Skåne. Med skärmen får Brösarp ett digitalt turistkontor öppet 24-7.

Brösarp i Tomelilla kommun lockar många turister under en stor del av året. Det sker genom såväl olika arrangemang och besöksföretag som aktiviteter kopplade till den fantastiska naturen. Inte minst är Brösarps norra och södra backar ett vandringsparadis.

  • Brösarp fungerar lite som porten till Österlen om man som besökare kommer norrifrån, säger Sauli Lindfors, turismstrateg i Tomelilla kommun. Informationstavlan är placerad på det lilla torget mitt i byn.
  • Torget är en naturlig samlingsplats och det ligger lägligt utmed genomfartsvägen, menar Sauli Lindfors

I nuläget är det alltså främst information riktad till besökare som kommer finnas nåbar dygnet runt på detta sätt. Möjligheten finns dock att utveckla konceptet till att också innefatta exempelvis kommunens webbplats eller annan kommuninformation.