Nyheter

Tre får visionsmedel

Nu är det klart vem som får ta del av Tomelilla kommuns första visionsmedel.
Av de åtta ansökningar som kommit in, har kommunstyrelsens arbetsutskott (KSAU)beslutat att följande tre får 25 000 kronor vardera:
• VIPå Österlen.
För vidareutvecklande av app för besökare i Tomelilla.
• Dressin på Österlen AB
För byggande av en Caboose sovvagn i anslutning till dressinspår i Fyledalen.
• Joakim Möller För att utveckla odlings- och försäljningsverksamhet inom bärodling i Norra Björstorp.

Innan beslut har ansökningarna bedömts av förvaltningen, därefter i en grupp bestående av kommunstyrelsens arbetsutskott tillsammans med företagarrepresentanter.
- Det är roligt att det är tre mycket bra, men helt olika koncept som vunnit juryns gehör. Det visar på genuin innovationskraft och en god bredd i företagsamheten i Tomelilla kommun, säger Leif Sandberg(C) ordförande i KSAU.
Medlen ska delas ut två gånger om året till privatpersoner, företag eller föreningar för att stimulera förverkligande av idéer i kommunens visions anda. Nästa bedömningstillfälle är i april 2022.
- Visionsmedlen är en resa under utveckling - det ska bli spännande att se nästa omgångs ansökningar, säger Per-Martin Svensson, (M), KSAUs vice ordförande.

Tomelilla kommuns vision 2030: I Tomelilla på Österlen odlar vi matkultur och kreativitet. Vår gemensamma innovationskraft ger näring och hållbar tillväxt.