Nyheter

Tomelilla på andra plats i utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Skåne

Näringslivet i Tomelilla utvecklas stabilt och växer på bred front. Enligt Synas ranking har Tomelilla kommun den näst bästa företagstillväxten i Skåne län.

Kreditupplysningsföretaget Syna har delat ut priset Bästa Tillväxt sedan 2007 till den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt.

– Det är glädjande att många företag i Tomelilla fortsatt går bra och att de nyanställer i en tid som för många varit besvärlig och utmanande. Företagen är en av kommunens viktigaste tillgångar och det finns en otrolig kreativitet och förmåga att hitta nya lösningar här, säger Henrik Lundblad, exploaterings- och näringslivschef.

Utmärkelsen premierar en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer. För att utse vinnarna granskas siffror från företagens bokslut och priset går till den kommun i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

– Företagsamheten är välfärdens kärna, ju bättre det går för våra duktiga företagare, desto bättre går det för Tomelilla kommun. De nya jobben skapas i de små och medelstora företagen - därför är priset för bäst tillväxt mycket positivt för hela vår kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Leif Sandberg(C).

Alla aktiebolag i kommunen som har ökat sin omsättning, nyanställt eller gått med vinst har bidragit till Tomelillas placering. I kommunen finns 37 företag som utmärker sig genom att uppfylla alla tre kriterier.  I filmen nedan kan du se vilka.

Läs mer om utmärkelsen på Synas hemsida.