Nyheter

Till final på Framtidsgalan

Stefan Persson, verksamhetsutvecklare i Tomelilla kommun, är en av årets fem finalister till utmärkelsen Årets insats som delas ut på Framtidsgalan 29 maj.

- Jag är såklart både hedrad och stolt över att ha blivit nominerad, säger Stefan Persson. Oavsett hur det går i finalen för egen del, lyfts också Tomelilla fram som ett föredöme i dessa frågor.

Motiveringen lyder:

”Med sin introduktion av Munkmodellen i Tomelilla kommun har Stefan haft en betydande inverkan på att främja social och ekologisk hållbarhet i offentlig sektor. Hans passion för att tänka nytt och utmana traditionella arbetssätt har gjort honom till en viktig aktör inom utveckling och innovation. Genom Munkmodellen har Tomelilla kommun möjliggjort nätverksbaserat arbete inom komplexa områden och blomstrat som en modig kommun.

Det är uppenbart att Stefans arbete inte bara har haft en positiv effekt på Tomelilla kommun utan även på andra kommuner och organisationer. Projektet har redan påbörjat samverkan med andra kommuner vilket visar att Stefans arbete har en vidare spridningseffekt. Detta kan inspirera andra att också arbeta med social och ekologisk hållbarhet.

Stefan har gjort komplexa frågor begripliga och möjliggjort för kommunen att utmana etablerade sanningar och utmana sig själva för att bidra till ett mer hållbart samhälle. Han har visat att social och ekologisk hållbarhet kan gå hand i hand med en stark ekonomi och att dessa frågor är viktiga att prioritera. Stefans arbete är en förebild för andra inom offentlig sektor. Genom att tänka nytt och utmana traditionella arbetssätt kan vi främja social och ekologisk hållbarhet och skapa en ljusare framtid för alla.”

Framtidsgalan anordnas sedan 2015 av Framtidsverket. Syftet att lyfta fram personer inom offentlig sektor som gör skillnad för människor varje dag, ofta långt utanför sin arbetsbeskrivning. Fyra kategorier pris delas ut: Årets ledare, Årets team, Årets insats och Årets hjälte. Medarbetare i Tomelilla kommun har under flera år gått vidare till final i de olika kategorierna. Galan äger rum i Stockholm.

Länk till Framtidsgalan och finalisterna