Nyheter

Sommarinfo

Sommaren är här och som vanligt har vi skickat ut ett informationsblad med avierna.

Sommartider 2020

Kontoret håller semester stängt vecka 28-30 men telefonen är då öppen måndag – torsdag 8-10 på telefon 0417-184 20 eller www.osterlenhem.se

I dagsläget har kontoret stängt pga. pandemin.

Akuta åtgärder, Fastighets- och störningsjour (dygnet runt). Ring 0417-788 43. Gäller vid akuta fel som måste åtgärdas för att skydda person eller fastighet t.ex. vattenläckor, eller vid allvarlig störning.

Vid problem med Kabel-TV-nätet. Ring Teleservice på: 0416-58 50 00. Vid fel på TV-mottagare/TV-apparat står hyresgästen själv för kostnaderna.

Problem med skadedjur. Ring Anticimex på:   077-140 11 00 Ange Protector

Tosselilla Sommarland Håll utkik på deras hemsida www.tosselilla.se och se när Barnens dag kan genomföras. Ta med hyresavin från Österlenhem. Vid uppvisande av denna betala ni bara 50 kr per person i inträde!   Tyvärr inställt i år.

Pandemi     

Sedan den 17 mars och framåt har Österlenhem stängt kontoret för besök på grund av pandemin som råder. Vi tar endast emot förbokade besök om ärendet inte kan lösas tex via telefon eller mail. Vi följer folkhälsomyndighetens råd och tillsammans kan vi hindra spridning av sjukdomen. Håll avstånd, tvätta händerna ofta, och undvik gemensamma utrymmen i fastigheten om du känner dig sjuk.

På grund av pandemin åtgärdar vi bara akuta fel i lägenheterna (risk för skada på person eller fastighet) då hembesök kan bidra till smittspridning. Vi ber er vänta att anmäla fel som inte är akuta.

Behöver vi besöka dig kommer vi fråga om du är frisk.

Om du får problem att betala din hyra, ta kontakt med oss så snart som möjligt så kan vi tillsammans gå igenom situationen och hitta lösningar. Vänta inte. Ring!

Detta gör vi på Österlenhem just nu:

Jobbar som vanligt men är uppdelade i olika team för att minska smittspridning. Företaget måste fungera dygnets alla tider därför är vi noga med att stanna hemma om vi är sjuka. Extra noggrann städning av dörrhandtag och hissknappar. Följer Folkhälsomyndighetens råd. Utvärderar arbetsmetod löpande. Ändring meddelas via vår hemsida.

Vi vill påminna om det nya journummer som infördes i början av året gäller vid akut behov eller störning, ej för felanmälan eller kontakt med oss.

Fastighets- och störningsjour 0417-788 43. Vid akuta fel som måste åtgärdas för skydd avperson eller fastighet, till exempel vattenläckor eller allvarliga störningar.

E-postfaktura Få hyresavin snabbt och enkelt via mailen. Vi har påbörjat arbetet med att maila ut hyresavier i stället för att skicka med post. Vi gör en första test i ett område denna aviseringen och för alla er som har en mailadress vill vi gärna att ni meddelar oss denna. Även ni som har autogiro. På detta sätt spar vi tillsammans miljön, tid och pengar som vi i stället kan lägga på underhåll i fastigheterna. På sikt kommer vi att upphöra med pappersavier.

Tänk på! Att du som bor på markplan ska följa våra riktlinjer, man får inte bygga staket, trallgolv eller mellanväggar osv. Vid osäkerhet kontakta oss innan du gör något.

Spara på vattnet. Vatten är vårt viktigaste livsmedel och en gemensam resurs vi ska vara rädda om.

Uppskyltning på våra P-platser kommer göras i omgångar. Detta för att vi ska kunna hantera obehörig parkering. Vi börjar i de områden där det finns utomstående som nyttjar platser som är till för er eller där det står flera avställda fordon.

Tvättning av sopkärl kommer att ske i slutet av augusti – september

 

På gång inom Österlenhem. Det underhåll som pågår eller är på gång att upphandlas inom bolaget:

Tomelilla                                               

Rosencrantzgatan 35-41, 43-45, Här är vi i full gång med utemiljön som beräknas vara klar runt den 30 september 2020.

Där kommer byggas 2 st nya garage, miljöhus och ett cykelrum. Barnen kommer få en ny lekplats med gungor, studsmatta och många andra roliga saker. Nya gångstigar i området och trevliga planteringar och med olika växter och fruktträd. Gemensam grillplats med möjlighet att träffa grannar och vänner. Platsen är öppen för alla att umgås på.

Brösarp

Körsbärsvägen 53-59, Byte av fönster och fönsterdörrar. Målning/oljning av förråd m.m i området.         

Smedstorp

Torggatan. Byggnation av sju lägenheter. I befintliga huset kommer dränering runt huset att ske samt uteplatserna göras vid.

 

Tvättning och målning sker löpande på vissa av våra områden under sommaren.

 

 

Vi på Österlenhem önskar er riktigt härlig Sommar

Pia Brink med personal