Nyheter

Sommarhälsning

Nu är den snart här, sommarens längsta dag med sommarsolståndet och tätt därefter midsommarafton. Det känns skönt att vi har härliga sommarmånader framför oss och en välförtjänt semesterperiod.

Nu, strax innan, är det också tid för återblick och reflektion. När vi ser tillbaka drygt ett år, känns det som att tiden - trots den pandemi vi fortfarande lever i - gått fort. Det är med stor glädje vi kan konstatera att det vi kämpar för varje dag faktiskt ger resultat som skapar skillnad för dem som behöver kommunens insatser och service. Vi har klarat av en pandemi med snabba omställningar och riktigt svåra prövningar, samtidigt som vi i kommunen uppfyllt våra mål och har en ekonomi i god balans.

Det tackar vi alla vår medarbetare för, som trots tuffa tider genomfört ett fantastiskt arbete. Vi vill också rikta ett varmt tack till dig som sökt jobb hos oss och kommer arbeta som vikarie under sommaren när vi andra har semesterledigt.

Ett stort tack också till invånare, företag och besökare som bidrar och gör Tomelilla till den attraktiva plats den är. Trots all sjukdom och tragik som pandemin inneburit, har vi ändå som bygd tagit oss långt. Vi tror att vi kommer att dra bestående lärdomar av en svår situation. Vi har lärt oss att arbeta än mer digitalt och bättre i ett helt annat tempo än tidigare.

Andra upptäcker och ser vår del av Skåne med nya ögon och allt fler flyttar till oss. Invånarantalet ökar, huspriserna stiger och vår arbetslöshet är betydligt mycket lägre än i resten av Skåne och Sverige. Vi hoppas det ska gå snabbt med att nå den del av vår befolkning som ännu inte vaccinerats, så att fler ”hemestrar” i vår vackra kommun på ett sätt som gynnar besöksnäringen.

Nu är det dags att sätta fart på sommaren och pausa en stund i hängmattan, sola och bada eller göra det som du tycker allra bäst om.

Ha en fin sommar!

Per-Martin Svensson, (M), kommunstyrelsens ordförande 

Britt-Marie Börjesson, kommundirektör