Nyheter

Sommarföretagare blev en succé

Ungdomar från Tomelilla och Sjöbo har under 4 veckor provat hur det är att driva företag. Den 10 juli var det avslutning och diplomutdelning i Sjöbo.

18 ungdomar mellan 15-19 år deltog under fyra veckor i konceptet Sommarföretagare, där har de fått uppleva hur det är att vara företagare.

– Det har gått bättre än förväntat och det har varit väldigt roligt, säger Lukas Silvander 17 år, en av sommarföretagarna. Lukas startade Insektshotellet.

Med syfte att främja entreprenörsanda bland unga
Sommarföretagare genomfördes i samarbete mellan Tomelilla kommun, Nyföretagarcentrum, Sparbanksstiftelsen, Sjöbo kommun och Region Skåne. Satsning på ungt företagande är en prioriterad fråga för arrangörerna och därför var det mycket glädjande att Sommarföretagarna blev en succé, berättar Lotte Kolare, NyföretagarCentrum Ystad-Österlen.

– Jag är imponerad över det ungdomarna har lyckats åstadkomma på så kort tid. Det är extra roligt att höra ungdomarna berätta om vad projektet har betytt för dem. Många har fått upp ögonen för vad de själva kan åstadkomma och de har vuxit som personer.