Nyheter

Snart börjar vi vaccinera

Under nästa vecka kommer vaccineringen av äldre som bor på särskilt boende och personal som jobbar på särskilt boende, påbörjas. Planeringen kan komma att justeras då den görs i samverkan med vårdcentralen och beror på hur mycket vaccin som kommer till Region Skåne.

Så här ser planeringen ut i dagsläget:

  • Brinkehem 20/1
  • Valkyrian 20/1
  • Norrevång 21/1
  • Byavången 26/1

Även äldre som har hemtjänst och personal inom hemtjänsten erbjuds vaccin men tidplanen är ännu inte klar.

Läs mer om vaccinet här: 1177 - information om vaccinet mot covid-19

Personligt vaccinbrev till alla som är 70 år och äldre

Region Skåne räknar med att kunna börja vaccinera skåningar från 70 år och uppåt i mitten av februari. När det är dags kommer alla som är födda 1951 och tidigare att få ett personligt brev från Region Skåne med information om hur man bokar tid för vaccination mot covid-19. Det går inte boka tid innan man fått brevet.

Läs mer på Region Skånes hemsida

Polisen informerar: Se upp för bedragare

Polisen varnar för bedragare som ringer upp äldre personer och vill boka in en vaccinationstid. De kräver att man ska identifiera sig med bankdosa eller mobilt bank-ID. Varken Folkhälsomyndigheten, Region Skånes verksamheter eller kommunen ringer upp och begär inloggningsuppgifter, eller att man via telefon ska logga in med bankdosa eller mobilt bank-ID. Lämna därför aldrig ut dina uppgifter till okända som kontaktar dig.

Läs mer på polisens hemsida.