Nyheter

Save the date: Digital inspiration på avslutningsseminarium

Innan årsskiftet, kommer vårt projekt ”Digital kommunal service i Tomelilla kommun” vara slutfört. Vårt avslutningsseminarium kommer ges digitalt med Paulina Modlitba, investerare, styrelseproffs och konsult inom innovation och digital affärsutveckling, som moderator.

Paulina medverkar också som talare, tillsammans med Mia Forsäng, Microsoft och Britt-Marie Börjesson och Monika Jingmond, Tomelilla kommun.

Att delta vid seminariet är kostnadsfritt, men vi behöver din anmälan för att skicka dig webblänken när det närmar sig. Välkommen att anmäla dig redan nu, eller notera datum och tid i din kalender. 27 september kl. 09:00 – 11.00, är det dags!

Anmälan till: dks@remove-this.tomelilla.remove-this.se

Programmet:

Varför, vad hände och hur blev det? Tre år med ett digitalt utvecklingsprojekt i Tomelilla kommun.

Möt kommundirektör Britt-Marie Börjesson, projektledare Monika Jingmond och deltagare i projektet ”Digital kommunal service i Tomelilla kommun”.

Paulina Modlitba inspirerar till att jobba vidare med samhällsnyttig innovation och digitalisering. Paulina kommer bland annat bjuda på exempel på hur AI och andra innovationer kan bidra till en bättre, mer effektiv och medborgarorienterad samtid. Hon kommer även lyfta några av de viktiga etiska och sociala aspekter som behöver tas i beaktande i processen.

Mia Forsäng, Microsoft kommer berättaom digitalisering i skolan. Mia arbetar sedan januari 2021 som ansvarig för skola och högre utbildning på Microsoft Sverige. I rollen har hon nära dialog med användare inom utbildningsväsendet för att diskutera hur digitalisering förändrar lärandets förutsättningar.

Mia har lång erfarenhet av att arbeta med utbildning och olika typer av digitalt stöd, först som lärare i ämnena matematik, naturvetenskap och idrott, och sedan vidare på Vara kommun där hon bland annat arbetat som IT-chef och ansvarig för det kommunala stadsnätet. Mia kommer senast från Telia Company och rollen som Business Accelerator.

”Digital kommunal service i Tomelilla kommun” genomförs med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden via Tillväxtverket. Projektet påbörjades 2019 och avslutas 2022.