Nyheter

Sandra Persson utnämnd till Årets handledare inom Vård- och omsorgscollege Skåne

Vinnaren av Årets handledare inom Vård- och omsorgscollege Skåne är Sandra Persson med motiveringen: ”Sandra har mod att ta i de svåra frågorna, hon visar att det är okej att vara unik och att våga utvecklas, hon är en stark förebild med hög yrkesstolthet och slår hål på gamla myter och visar hur vård och omsorg fungerar 2020.”

För fyra år sedan gick Sandra Persson från att arbeta med djur till att arbeta med människor  -  och har inte ångrat sig en dag.

- Att jobba med människor och se dem växa är fantastiskt roligt!

Sandra arbetar på Nybogatans gruppboende, ett LSS-boende i Tomelilla kommun, där hon också har rollen som handledare, sedan två år tillbaka. En roll som får både henne själv och andra att utvecklas.

- Min drivkraft är att vi alla tillsammans ska komma framåt och bli bättre på det vi gör. Jag blir bättre när jag har eleverna. De utmanar mig och frågar varför vi gör på ett visst sätt och jag får tänka till. De lär mig mycket och jag lär förhoppningsvis dem en del också.

Hon är fast besluten att se möjligheter och tänker gärna nytt. Sandra är inte rädd för att ifrågasätta gamla mönster och poängterar att LSS-verksamheten inte är som andra vård-verksamheter.

- Många gånger är vår utmaning att inte hjälpa till för mycket utan i stället motivera brukarna att klara saker själva – och de gör de! Det finns så mycket potential i de människor som vi jobbar med, säger hon.

Att få utmärkelsen Årets handledare i Skåne stärker Sandra.

- Det här är en stor sak för mig. Det är jätteroligt och en sådan skön känsla att folk tror på mig. Det ger mig ännu mer driv!