Nyheter

Samverkansavtal underskrivet under festliga former

Nyligen skrevs samverkansavtalet för Familjecentralen under, under festliga former och med många nyfikna på plats. I stället för att klippa band, knöts fyra band samman av Birte Sandberg, ordförande i primärvårdsnämnden, Ewa Carnbrand (M), 1:a vice ordförande i Familjenämnden, Lotta Rosdala (C), ordförande i familjenämnden och Elenor Wirén, verksamhetschef på Capio.

Familjecentralen ligger på Skolgatan 6 och beräknas öppna under den första delen av 2023. Den är ett samarbete mellan Tomelilla kommun, Capio och Region Skåne och erbjuder barnavårdscentral, mödravårdscentral, öppen förskola och social rådgivning. Allt började med en motion från Bo Herou (KD) 2010 om att mödravård, barnavård, socialtjänst och öppen förskola borde samlas under ett och samma tak. Nu blir det verklighet!

– Det kan se ut som att det varit en lång process men när vi väl fick uppdraget har det gått fort,  säger Camilla Andersson, socialchef, som nu ser sig om i de nya lokalerna som hon tycker passar utmärkt för ändamålet.

Efter flera tal skrevs samverkansavtalet under på plats på Familjecentralen av Björn Widlund, verksamhetschef på vårdcentralen, Elenor Wirén, verksamhetschef på Capio och Lotta Rosdala (C), ordförande i Familjenämnden.

Bo Herou var på plats och bevittnade med glädje allt som hände:

– Äntligen! Det är jätteroligt att detta äntligen blir av även om det tog lång tid.