Nyheter

Rösta fram Eva-Marie Wendel som Årets hjälte!

Eva-Marie Wendel, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Tomelilla kommun, är nominerad till Årets hjälte.

Eva-Marie Wendel, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Tomelilla kommun, hyllas för sin hjälteinsats under covid-19-pandemin. Hon är nominerad till Årets hjälte på Framtidsgalan, en gala som lyfter fram personer inom offentlig sektor som på olika sätt gör skillnad för andra. Årets hjälte utses av allmänheten som kan rösta på de olika kandidaterna.

Eva-Marie fick en mycket central roll i kommunens arbete redan de första dagarna i slutet av vintern när covid-19-pandemin var ett faktum. Hon har sedan dess spridit trygghet när mycket varit ovisst och förklarat och tydliggjort när beskeden varit många.

- Vi är mycket stolta över den insats Eva-Marie gjort och gör. Hennes professionella agerande har betytt oerhört mycket både för anställda och kommuninvånare, säger Britt-Marie Börjesson, kommundirektör.

Även kommunstyrelsens ordförande Leif Sandberg är självklart stolt:

- Eva-Marie har en sällsynt förmåga att på ett positivt och handgripligt sätt själv visa och agera föredöme, i svåra situationer. Det gör mig stolt som kommunstyrelseordförande, säger Leif Sandberg.

Eva-Marie har haft rollen som medicinskt ansvarig sjuksköterska i Tomelilla kommun i ungefär två år.

- Jag är jätteglad för den här nomineringen och att jag gått vidare. Jag är glad för min skull, men även för Tomelilla kommuns skull och alla mina kollegor. Det är också roligt att vår yrkesgrupp, som inte är så stor, får uppmärksamhet.

Motiveringen lyder: ”Eva-Marie har genom sitt sätt som medicinskt ansvarig sjuksköterska genomfört extraordinära insatser för hela organisationens medarbetare, såväl i grupp som på individnivå, där hon hela tiden sett till det stora behov hennes roll har och varit tillgänglig för frågor och svar i en utsträckning som bara en riktig hjälte kan tillskrivas. Hennes agerande gör enorm skillnad och har stor betydelse för samtliga verksamheter i kommunen.”

Klicka på länken för att rösta på vår hjälte Eva-Marie Wendel: www.framtidsverket.com/events/arets-hjalte-2020/form