Nyheter

Regnsbågsvecka på biblioteken i Tomelilla, Onslunda och Smedstorp

Nu drar den traditionsenliga regnbågsveckan i gång på biblioteken i Tomelilla, Brösarp, Onslunda och Smedstorp. Det blir författarbesök, pyssel, tipsrunda, quiz och filmvisning med mera.

Måndag 18 september kl 18.00 inleds veckan med författarbesök då Hanna och Tove Folkesson berättar om sin nya roman Badort. Det är parets första gemensamma bok där de tar sig an den svenska badortsepoken och skildrar en kärlekshistoria mellan två unga kvinnor på Ölands Borgholm på 30-talet.

På torsdag kl. 15.00 är det filmvisning för barn och unga när Filmklubben på Tomelilla bibliotek visar klassikern Fucking Åmål.

På fredag 22 september kl 10.00 spelar teatersällskapet Bland drakar och dragqueens en interaktiv nytolkning av den klassiska romanen Dracula.

Föreställningen riktar sig till barn 5-12 år och är anpassad för barn och unga med intellektuella funktionsvariationer.

Onslunda bibliotek har pysselonsdag med regnbågstema 20 september kl 14.30 och på Brösarps bibliotek kan man lyssna och pyssla torsdag 21 september kl 14.30. Onslunda bibliotek har hantverkskväll i regnbågens färger onsdag 20 september kl 17.30.

Under hela veckan kan du också komma till Tomelilla bibliotek och pyssla regnbågspyssel och gå regnbågstipsrunda inne på barn- och ungdomsavdelningen.

Du hittar hela programmet på bibliotekets webb