Nyheter

Pristagare utsedda

Nu har kultur- och fritidsnämnden utsett årets pristagare inom kultur-, idrotts- och föreningsområdet.

- Det känns roligt att prisa någon för träget arbete under lång tid - såsom kulturpristagaren och årets föreningsledare - men också att uppmuntra en ny verksamhet som Lunnarps parafotbollslag, säger Bitte Müller-Hansen, (C), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Kulturpriset

Sven Åke "Håson" Håcanson tilldelas kulturpriset med följande motivering:

Sven Åke Håcanson har under många år verkat i Tomelilla hembygdskrets bland annat såsom redaktör, korrekturläsare och artikelförfattare för årsskriften. Han har dessutom upprättat ett gediget personregister över kända och okända tomelillingar som bott och levt i bygden.

Under sin aktiva tid som journalist i regionens tidningar levererade Sven Åke både knivskarpa sportreferat och intressanta kulturartiklar från bygden, han var även under många år aktiv inom både Tomelilla IF och Tomelilla Tennisklubb.

Med sitt fotografiska minne är han näst intill ett levande lexikon över Tomelillas kultur- och fritidsliv och för den gedigna kulturgärning han utfört och fortfarande utför är han en ytterst värdig kulturpristagare.

Idrottspriset

Lunnarps BK:s parafotbollslag tilldelas idrottspriset med motiveringen:

Lunnarps parafotbollslag har en verksamhet som riktar sig både till tjejer och killar som lever med funktionsnedsättning och fyller med detta en viktig del för idrottslivet i Tomelilla kommun.

Föreningsledarpriset

Lise Svensson tilldelas föreningsledarpriset med följande motivering:

Lise Svensson har under många år verkat ideellt för att människor ska finna glädje och lust i diverse fysiska aktiviteter, men främst inom skidåkningen. Hon brinner för skidåkningen och missar inte ett tillfälle att ge sig ut i spåret. Idag och sedan cirka 20 år tillbaka är hon själv en hängiven skidåkare.

När Lise inte är på skidläger besöker hon skolorna för att ge eleverna möjlighet att prova på skidåkning och rullskidåkning. Lise är en verklig ambassadör för fysisk aktivitet och en otrolig organisatör och ledare som får barn och unga att utvecklas. Så snart det faller en flinga snö i Skåne är Lise ute och spårar – hon är verkligen värd detta pris för sitt engagemang.

Grattis till alla pristagare! 6 juni, på nationaldagsfirandet i stadsparken i Tomelilla, kommer priserna att delas ut.