Nyheter

Premiär för tredje säsongen av Tomelilla-podden 

Nu lanseras den tredje säsongen av Tomelilla-podden. De nya avsnitten släpps varje månad med start idag 23 april.

 Liksom tidigare intervjuas medarbetare i kommunen i fem nya avsnitt för att ge lyssnarna en bild av hur det är att jobba i Tomelilla kommun. 

– Poddarna är ett sätt att berätta om vilka olika arbeten som utförs i kommunen, men på ett mer tillgängligt sätt. Det blir mer intressant och mycket mer levande när man hör människor berätta själva med egna ord, säger Britt-Marie Börjesson, kommundirektör.

De aktuella poddavsnitten spelades in i februari 2020 innan Corona-pandemin var i fokus. Därför märks pandemin inte av i samtalen i poddarna.

Kort om de fem avsnitten i säsong 3: 

Monika Jingmond, projektledare DKS + fiberutbyggnad
DKS betyder ”Digital kommunal service” och är ett stort projekt som kommunen fått medel från Tillväxtverket/EU för att genomföra. Monika har också sedan flera år ansvar för fiberutbyggnaden i kommunen.

Martin Wassenius, kommunvägledare
Nu drar kundtjänsten Tomelilla direkt igång på allvar. Den ska fungera som den primära kontaktvägen in i kommunen på olika sätt. Martin berättar om hur Tomelilla direkt är en viktig kugge i kommunens digitaliseringsutveckling.

Maria Jansson, närstöd och fackligt ombud
Maria har två intressanta uppdrag – dels som samordnare för stöd till anhöriga, dels som ett av de centrala fackliga ombuden. I detta avsnitt pratar hon om båda dessa delar.

Johan Holmqvist, skolchef
Skolans område har ett stort fokus och Johan är relativt ny som skolchef i Tomelilla. Han pratar om skolans utveckling och hur han ser på sitt uppdrag.

Elise Tuvfesson, biblioteksassistent 
Elise arbetar med bibliotekets verksamhet för barn och unga. Hon har tidigare varit kulturpedagog i olika integrationsprojekt på Tomelilla kulturhus.

Lyssna till första avsnittet här.

En podd är en sändning som du kan lyssna till direkt eller ladda ner via internet. Du hittar Tomelillapodden på tomelilla.se/tomelillapodden, under soundcloud.se eller på andra ställen där poddar finns.